DOLAR
32,5354
EURO
34,9280
ALTIN
2.435,91
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir mazbatasını aldı

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir mazbatasını aldı
14.07.2021 15:13 | Son Güncellenme: 12.08.2021 15:02
912
A+
A-

Mersin Barosu’nda hafta sonu gerçekleşen olağan genel kurulda 796 oy alarak başkanlığına seçilen Av. Gazi Özdemir mazbatasını alarak göreve başladı.

Divan üyelerinin ve avukatların yoğun katılımıyla Mersin Adliyesi baro odasında gerçekleşen mazbata töreninde, Baro Başkanı Gazi Özdemir mazbatasını Divan Başkanı Sami Dündar’dan teslim aldı.

Divan Başkanı Sami Dündar, seçimlerin Mersin Barosu’na yakışır, demokratik bir şekilde yapıldığını belirterek, “Bu seçimin kazananı kaybedeni yok. Bu bir teslimidir. Bayrağı teslim alan arkadaşımızın baroyu en üst seviyeye çıkaracağından eminim. Yeni yönetimi ve diğer kurullardaki meslektaşlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Baro Başkanı Gazi Özdemir, “Bizler için görev emri niteliğinde olan bu seçim sonuçları ile almış olduğumuz onurlu görevin sorumluluklarının farkındayız ve ilk günden bu yana söylediğimiz gibi, baromuzu çoğunlukçu değil çoğulcu bir anlayışla hep birlikte yöneterek bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Bizler bu göreve; meslektaşlarımızın gün geçtikçe artmakta olan problemlerine çare bulmak için, toplumsal sorunların tamamıyla mücadele etmek için, insan haklarını, kadın haklarını, çocuk haklarını, hayvan haklarını, çevre haklarını daha yüksek sesle savunabilmek için, geldik. Bunun için de zaman kaybetmeden hedeflerimizi gerçekleştirmek adına çalışmalarımıza başlayacak, Mersin’de; Mersin Barosu ‘var’ dedirteceğiz” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZİN KAZANIMLARINA, LAİK, SOSYAL HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Mersin Barosu’nun kurumsal kimliğinin gereği olarak karşılarında hangi siyasi otorite olursa olsun, hiçbir tahakküm altında kalmadan, her daim hukukun üstünlüğünü koruyacaklarını ifade eden Özdemir, “Cumhuriyetimizin kazanımlarına, laik, sosyal hukuk devleti anlayışına sahip çıkacak ve mesleğimizi hak ettiği yere getirmek için elimizi hiçbir çaba ve fedakârlıktan kaçınmayacağız. Görevde bulunduğumuz sürece yolumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açmış olduğu, aydınlık geleceğe giden adalet ve demokrasi yolu, bu yoldaki pusulamız da yine Ulu Önderimizin ilke ve inkılapları olacaktır. Seçim sonuçlarının; başta siz değerli meslektaşlarım olmak üzere tüm Mersinimize hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.