DOLAR
32,1723
EURO
34,9179
ALTIN
2.246,97
BIST
9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Suriyeliler en çok Türkçe ve Türk tarihi dersi talep etti

Suriyeliler en çok Türkçe ve Türk tarihi dersi talep etti
28.06.2021 18:02
1.021
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği, Alman ve İspanyol hükümetleri tarafından ortak finanse edilen Qudra 2 programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projesi Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hem de geçici koruma statüsü ile Mersin’de bulunan Suriye vatandaşlarına hizmet veriyor.

Öğrenci Danışma Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog olarak görev yapan Asena Akatürk, “Suriye uyruklu faydalanıcılardan Türkçe ve Türk tarihini öğrenmek istedikleri konusunda talepler aldık. Sosyal uyum açısından faydalanıcıların seminerler esnasında etkileşime geçtiklerini, birbirlerine düşüncelerini ifade etmeye başladıklarını gözlemledik. Bunlar gelecekte toplumsal huzurun ve gelişimin sağlanması için önemli çıktılar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Avrupa Birliği, Alman ve İspanyol hükümetleri tarafından ortak finanse edilen Qudra 2 programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan projesi Merci Öğrenci Danışmanlık Merkezi, verdiği hizmetlerle danışan öğrencilerin başarı oranlarında artış sağladı. Kapsamlı içeriği ile eğitimine devam edemeyen veya devam etmekte güçlük çeken öğrencilere rehberlik ve psikolojik destek hizmeti sağlayan Merci’den Mersin’de yaşayan mülteci gençler de faydalanabiliyor. Merkez bu yönü ile hem mültecilerin yerli nüfus ile sağlıklı iletişimine, etkileşimine, sosyal uyumuna hem de eğitim hayatına katkı sağlıyor.

“EĞİTİME DEVAM EDEMEYENLERE DESTEK”

Öğrenci Danışma Merkezi’nde Uzman Klinik Psikolog olarak görev yapan Asena Akatürk, Mersin Büyükşehir’in Merci Öğrenci Danışma Merkezi projesinin hibe almaya hak kazandığı Qudra 2 programı hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Akatürk, “Qudra 2 programı Suriye ve Irak krizlerine yanıt olarak mültecilerin, yerinden edilmiş kişilerin, ülkesine geri dönmek isteyenler ve ev sahibi toplulukların dayanıklılığını artırmak, onların temel gereksinimlerini sağlamak amacıyla yürütülen bir programdır” dedi.

Öğrenci Danışma Merkezi projesi ile temel hedeflerini anlatan Akatürk, “Bu projeyi tasarlarken, programın da temel hedeflerinden biri olan gençler arasında sosyal uyumu sağlamayı hedefledik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu proje ile bu hedefe ulaşmanın en büyük adımlarından birini attığımıza inanıyoruz. Projemizin amacı Mersin’de yaşayan 15-25 yaş aralığında eğitimine devam etmeyen veya devam etmekte güçlük yaşayan çocuk ve gençlere danışmanlık hizmetleri vererek onların sağlıklı, nitelikli, başarılı ve çağdaş bireyler olarak yetişmelerini sağlamak” diye konuştu.

“SOSYAL UYUMU DESTEKLEMEK AMACIYLA SEMİNERLERİMİZ OLDU”

Projenin oluşma aşamasında 47 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 41 de geçici koruma statüsünde olan faydalanıcıya ulaştıklarını sözlerine ekleyen Akatürk, şunları söyledi:

“Bu yararlanıcılardan 16’sının eğitime devam etmediğini tespit ettik ve bu faydalanıcıların aslında eğitime devam etmeye istekli olduğunu ancak bulundukları koşullar dolayısıyla eğitimden geri kalmış olduklarını gördük. Bu gibi sebepler dolayısıyla yararlanıcılara psiko-sosyal ve akademik açıdan destek verdik ve Halk Eğitim Merkezi’ne yönlendirdik. Bunun yanı sıra sosyal uyumu da desteklemek amacıyla farkındalığı arttırmak adına Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Temel İnsan Hakları ve Mülteci Hakları’nı anlattığımız seminerlerimiz oldu. Bunun yanı sıra yoga, pilates ve seramik etkinliklerimiz de oldu.”

Akatürk proje sürecinin sonunda edinilen çıktıları da anlatarak, “Suriye uyruklu faydalanıcılardan Türkçe ve Türk tarihini öğrenmek istedikleri konusunda talepler aldık. Sosyal uyum açısından faydalanıcıların seminerler esnasında etkileşime geçtiklerini, birbirlerine düşüncelerini ifade etmeye başladıklarını gözlemledik. Bunlar gelecekte toplumsal huzurun ve gelişimin sağlanması için önemli çıktılar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.