DOLAR
32,3849
EURO
35,0357
ALTIN
2.326,43
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Erik cenneti Mut’a Mersin Büyükşehir’den makine desteği

Erik cenneti Mut’a Mersin Büyükşehir’den makine desteği
27.06.2021 18:03 | Son Güncellenme: 27.06.2021 18:04
1.065
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimin desteklenmesi ve ürün verimliliğinin artırılması amacıyla Mut ilçesinde yıllık ortalama 950 ton erik üretimi yapan Hacısait ve Kayabaşı Sulama Kooperatiflerine birer erik boylama makinesi hibe etti. Makine desteği ile üreticilerin hem zamandan hem de ürünün girdi maliyetinden kazanç sağlaması hedefleniyor. Makinenin sağladığı kaliteli boylama sayesinde üretici her 1 tonda 1500 lira kazanç sağlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi yaygınlaştırmak ve ürün kalitesini artırmak amacıyla üreticiye ekipman desteği sunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından hayata geçirilen ‘Erik Üretici Kooperatiflerine Erik Boylama Makinesi Desteği Projesi’ kapsamında Mut ilçesindeki Hacısait Sulama Kooperatifi  ile Kayabaşı Sulama Kooperatifi’ne birer erik boylama makinesi desteği sunuldu.

KALİTELİ BOYLAMA İLE HER 1 TONDA 1500 LİRA KAZANÇ SAĞLANACAK

Hacısait Sulama Kooperatifi üyeleri yıllık ortalama 400 ton, Kayabaşı Sulama Kooperatifi üyeleri ise yıllık ortalama 550 ton erik üretimi gerçekleştiriyor. Sunulan makine desteği sayesinde 2 kooperatifin üyeleri hem zamandan tasarruf edecek hem de ürünün kaliteli bir şekilde boylanması ile her 1 tonda 1500 lira kazanç sağlayacak.

“BU EKİPMANDAN TÜM KÖYLÜ FAYDALANACAK”

Hacısait Sulama Kooperatifi Başkanı Ramazan Öz, makine desteklerinden dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkürünü ileterek, “Ben 10 kişi ile toplardım eriği. Bunun 5 kişisi seçerdi. Bu makine sayesinde bütün 10 kişi toplar oldu. Bu makine bize yüzde 50 avantaj sağladı. İşçilikten de çok karımız oldu. Pazarlamada da aynı şekilde. Malımızı iyi değerlendirip, iyi satıyoruz. Bu ekipmandan tüm köylü faydalanacak. Yılda 400-500 ton erik hasadı yapıyoruz” diye konuştu.   

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.