DOLAR
32,2679
EURO
35,1014
ALTIN
2.269,41
BIST
8.857,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C

Denizden kilolarca atık çıkarıldı

Denizden kilolarca atık çıkarıldı
18.06.2021 18:49
952
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Decathlon işbirliğinde düzenlenen denizaltı temizliği etkinliğinde deniz kirliliğine dikkat çekildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık” dedi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü ve Decathlon ile birlikte 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’nde son zamanlarda artan çevre ve deniz kirliliğine dikkat çekmek amacıyla denizaltı temizliği yaptı. Mersin Dalış Merkezi Spor Kulübü dalgıçları Mersin Marina kıyısından dalış yaptı. Dört saat süren denizaltı temizliğinde denizden plastik, cam, metal ve farklı türde kilolarca atık çıkarıldı. Belediye ekipleri tarafından ayrıştırılan atıklar sahilde sergilendi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, son günlerde Marmara Denizi’nde görülen müsilajın denizleri tehdit ettiğine dikkat çekerek, “Temiz çevre topyekûn bir duyarlılığı gerektiriyor, o duyarlılıkta olan dalgıç arkadaşlarımız bugün buna dikkat çektiler. Sıfır atık şirketimizi kurduk, sıfır atık noktasında da biz hiçbir atığın denize ulaşmasını istemiyoruz, onları dönüştürmek istiyoruz. Hatta cam şişelerin mutlaka depozitolu olması gerektiğini, mümkünse kademeli olarak plastikten uzaklaşıp cama yönelmemiz gerektiği noktasında davranışlar geliştirmemiz gerekiyor. Yani iş işten geçtikten sonra ‘eyvah’ demek bir şey değiştirmiyor. Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj felaketini doğanın bir isyanı olarak tabir edebiliriz. Bölgemizde de yaşamadan önce buna çözüm üretmeliyiz. Bugün de dalgıçlarımızla beraber denizaltı temizliği etkinlik yaptık, hem denizimizi temizlemek hem de farkındalık oluşturmaya çalıştık. Halkımızın çevreye duyarlılığı noktasında çok daha dikkatli olmasını hem talep ediyoruz hem de istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.