DOLAR
32,5192
EURO
34,8969
ALTIN
2.428,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C

Toroslar’da çiftçiler bilinçleniyor

Toroslar’da çiftçiler bilinçleniyor
11.06.2021 11:49 | Son Güncellenme: 14.06.2021 11:51
898
A+
A-

Toroslar Belediyesi paydaşı olduğu Sürdürülebilir Tarım İçin Doğru Uygulamalar Etkinliği kapsamında çiftçilere, “Zirai Atık Yönetimi ve Sıfır Atık” konusunda eğitimler verdi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın, ilçenin tarım alanında kalkınması ve gelişmesi amacıyla belediye bünyesinde kurduğu Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün çalışmalarının yanı sıra kurumlar arası ortak projelerle da tarımda sürdürülebilirliğin artması hedefleniyor.

Belediye, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilen ve paydaşı olduğu Sürdürülebilir Tarım İçin Doğru Uygulamalar Projesi kapsamında, Güzelyayla Mahallesi’nin ardından Sadiye, Çağlarca, Değirmendere ve Musalı Mahalleleri’nde çiftçilerle bir araya geldi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Akdeniz Ziraat Odası ve Ulusal Turunçgil Konseyi işbirliğiyle yapılan proje ile çiftçiler doğanın dengesine ve insan sağlığına zararlı etkileri bulunmayan üretim teknikleri konusunda bilgilendirildi.

“TOPRAĞI KORUMAK, YAŞAMI KORUMAKTIR”

Proje kapsamında eğitim veren Toroslar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ve Çevre Mühendisi Erdem Akgül, üretimi ve üretim yapan çiftçiyi korumak için atıkları doğru yönetmenin ve çevreye duyarlı olmanın önemine değindi. “Atıkların yönetimi, tüm insanlığın ortak sorunudur” diyen Akgül; “Canlıların olduğu her alanda mutlaka bir atık ve bunun sonucunda bir çevre kirliliği oluşabiliyor. Önemli olan bu çevre kirliliğinin farkında olup, önleyici tedbirleri nasıl geliştirebileceğimize bakmamız lazım. Doğru yönetmek için önce atığı tanımalı, kaynağında değerlendirmeli, geri dönüşüm ve en sonunda bertarafa sokacak işlemleri gerçekleştirmeliyiz. Toroslar Belediyesi olarak bu konuda çalışmalar yapıyor ve projeler üretiyoruz. Çiftçilerimiz belediyemizden bu konuda da destek alabilirler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.