DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

En güzel bahçeler, en güzel balkonlar

En güzel bahçeler, en güzel balkonlar
10.06.2021 15:49 | Son Güncellenme: 14.06.2021 11:52
990
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlendiği “En Güzel Balkon ve Bahçe Yarışmasında birbirinden güzel ve renkli bahçeler, balkonlar görücüye çıktı. Yarışmada dereceye giren vatandaşlara bahçe takımı ve tohum setleri hediye edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi  5-11 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer, protokol üyeleri ve vatandaşların katıldığı Galatasaray Meydanındaki tören öncesinde begonvil bitkisi ekildi.

2 KATEGORİDE İLK 3’E GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Etkinlikte ‘En Güzel Bahçe’ ve ‘En Güzel Balkon’ kategorilerinde ilk 3’e girenlere ödülleri Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından taktim edildi. Her iki kategoride ilk 3’e giren kişilere bahçe alet takımı ve tohum setleri hediye edildi.

“330 KİŞİ BAŞVURDU”

Düzenlenen yarışmayla bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirten Seçer, “Vatandaşlarımız balkonlarını, bahçelerini güzelleştirsinler; estetik, bakım, temizlik, temiz bir çevrede yaşama arzusu. İnsanların temiz bir evinin avlusunun bahçesinin olmasının zenginlikle hiçbir alakası yok. Yoksul olabilir bir insan, geliri düşük olabilir, gecekonduda yaşıyor olabilir. Ama evinin önünü temiz tutabilir. Sokağı temiz tutabilir. Çevresini temiz tutabilir. Hiçbir şey bilmiyorsa yarım çuval kireç alır, bir kovaya boşaltır, üstüne su koyar onu karıştırır boya badana eder. Tiril tiril bir mahalle olur. Tiril tiril bir köy olur, sokak olur. Üç tane fidan bir yerden edinir, evin bahçesine diker, o taşı yeşillendirir, o çölü vahaya çevirir. Yeter ki insan istesin. İşte bu yaptığımız etkinlik, bu farkındalığı ortaya çıkarmak için. Fena da bir yarışmacı kitlesi yokmuş. 330 kişi bizlere müracaat etmiş. Şu anda üçer yarışmacı bu ödüle layık görülmüş. Bana göre 330’u da bu ödüle layık. En azından bu çağrıya cevap vermek bile bana göre bir meziyettir. Çok büyük bir meziyettir. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. 3 güzel bahçe ödülünü, 3 güzel balkon ödülünü verirken aslında 330 yarışmacı adına onlara vermek istiyorum. Onların nezdinde onlara da teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.