DOLAR
32,4676
EURO
34,7142
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi

Çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi
25.05.2021 11:20
1.062
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma filosunu güçlendirmek, vatandaşların hızlı, ekonomik ve konforlu bir şekilde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla alımını yaptığı CNG’li çevre dostu Sarı Limonlar’ın ikinci partisi geldi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın bünyesine kazandırılan CNG yakıtlı 87 yeni otobüsün 30 araçlık ilk partisinin ardından 33 araçlık ikinci parti de kente ulaştı. Mersinli vatandaşların ulaşımını rahatlatacak olan Sarı Limonlar, plaka ve tescil işlemleri tamamlandıktan sonra sefere başlayacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nde Şube Şefi olarak görev yapan Sertaç Açıkbaş, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerin en büyük hedeflerinden bir tanesi vatandaşlarımızın toplu taşıma araçlarının kullanım oranlarını yükselterek, Mersin’deki trafik yoğunluğunu azaltmak. Bu kapsamda belediye olarak 87 tane toplu taşıma aracı alım işimiz tamamlandı. Bunlardan daha önce 30 tanesi filomuza katılmıştı zaten. 33 tanesi yine filomuza dâhil oldu. Plaka işlemleri var, tescil işlemelerimiz var. Bu hafta içerisinde seferlerimize çıkıp vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. Toplamda 24 tane aracımız kaldı. O da Eylül ayına kadar filomuza katılım sağlayacak” dedi.

“Vatandaşlarımız gayet memnun”

Açıkbaş, vatandaşlardan çok iyi geri dönüşler aldıklarını da belirtirken, “Hem araçlarımızın model yılı genişlemiş oldu. Konfor açısından daha kaliteli araçlara sahip olduk. Zaten elimizdeki envanterimizde malumunuz araç eksikliği yaşıyorduk. Ülkemizde gelişen pandemi olaylarından dolayı da araçlarımızda %50 kapasite ile hizmet veriyoruz. Dolayısıyla araç ihtiyacımız daha çok oluyor. Araçlarımızın katılması bizi belediye olarak da vatandaşlarımıza hizmet olarak da çok büyük ölçüde rahatlattı. Vatandaşlarımız durumdan gayet memnun” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.