DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

MTSO Eğitim Vakfı MEÜ ile işbirliği protokolü imzaladı

MTSO Eğitim Vakfı MEÜ ile işbirliği protokolü imzaladı
23.05.2021 17:52 | Son Güncellenme: 23.05.2021 17:53
1.061
A+
A-

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MEÜSEM) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı arasında protokol imzalandı.

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen protokol imza törenine; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkan Vekili Tamer Güner, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Osman Kiper katıldı.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı protokol imza töreninde yaptığı konuşmada Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile göreve geldikleri ilk günden itibaren yakın çalıştıklarını ifade etti. Mersin’deki tüm kurumlarla iç içe ve yön verir bir konumda olmayı amaçladıklarını belirten Rektör Çamsarı, “Bugün itibarıyla Mersin ili ve ilçelerine kadar, neredeyse danışmanlık hizmeti vermediğimiz ve ortak proje yapmadığımız hiçbir kurum kalmadı. Mersin’imizin geleceği konusunda Üniversitemizin aktif katkısı bize gurur veriyor. Girişimcilik Merkezi’miz ve pandemi sonrası açılışını yapmayı planladığımız Gençlik Bilim Akademisi’yle bu durumu biraz daha genişlettik. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine hitap edecek bir merkezimiz oldu. Sürekli Eğitim Merkezi’mizi de aktif kullanarak; belki de hiç okumamış insanları da dâhil tümünü kapsayarak, bir insanın rutin hayatında neye ihtiyaç duyuyorsa hepsinin eğitimini verebilir hale geldik. Bu Üniversitemizin dışa açılan yüzlerinden en önemlilerinden biri aslında” dedi. 

“İş dünyasına katkılar sağlayacak”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, üniversiteyi Mersin’e açan bir yönetim şekli sergilemiştir. Bu konuda Mersin Üniversitesi ile iç içeyiz. Bizim insanlarımız en çok gereksinim duyduğu konu, eğitim. Doğduğumuz günden mezara gideceğimiz güne kadar hep öğreniriz. Eğitimin sürekliliği olmalıdır. Bu işbirliği hem kültürel, hem sosyal, hem eğitim alanında halkımıza ve Mersin’imizin iş dünyasına gerçekten çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu işbirliğinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi’mizin 2018 yılından beri Mersin’de birçok kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ve eğitim birimlerine hizmet verdiğini belirterek sözlerine başlayan MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade, “Bugün bizim için özel bir gün. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş’in buralara kadar gelerek bizimle bu işbirliği protokolünü imzalamaları bizi onurlandırdı. Bu bir başlangıç. Bir yıl süre ile geçerli olacak ve 18 saat olarak planlanan katılım belgeli eğitim ile başlanacak. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın desteğiyle, akabinde yine vakfımızla iletişim halinde olup tüm Mersin’imizdeki işadamlarımıza, tüm MTSO personeline ve Mersin’imize hizmet etmek bizim için bir gurur. Umarım hayırlı, uğurlu olur” ifadelerini kullandı.

MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş “Bundan sonra alacağımız yolda hem katkılarını, hem de yol gösterici olarak rehberliklerini hissedeceğiz. Eğitim çok önemli. Hepimizin eğitime ihtiyacı var. Mersin Üniversitesi’nin de bütün iş dünyasının sektörlerini içeren bölümleri var. İş dünyasındaki her sektörün hemen hemen üniversitemizde karşılığı var. Bu iş birliğiyle ticaretin ve eğitimin bir araya gelmesi beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği protokolü MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade ve MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Sadık Çağatay Güneş arasında imzalandı. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.