DOLAR
32,1724
EURO
34,9150
ALTIN
2.247,83
BIST
9.009,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C

Mersin’den Kayseri’ye kadar uçuyorlar

Mersin’den Kayseri’ye kadar uçuyorlar
22.05.2021 12:45
1.387
A+
A-

Mersin’in Toroslar ilçesi, pandemi sürecinde yamaç paraşütü tutkunlarının ilgi odağı oldu. Sporcular, 1453 rakımlı Arslanköy Yaylasının Yaylacık mevkiinden, Niğde ve Kayseri’ye kadar uçuş yapabiliyor.

Türkiye genelinden 50 sporcu, Toroslar Belediyesi’nin düzenlediği “19 Mayıs Gençlik Kupası Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması’nda” bir araya geldi, doğa ve rüzgarın tadını çıkardı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları kapsamında “19 Mayıs Gençlik Kupası Yamaç Paraşütü Hedef Yarışması” düzenledi.

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılan yarışmaya katılan sporcular, Arslanköy’ün Yaylacık mevkiinde yamaç paraşütüyle hem bölgenin doğal güzelliğini keşfetti hem de 15-20 dakika havada kalarak rakipleriyle yarıştı.

Genel, kadınlar ve kulüpler klasmanlarında yarışan sporcular, uçuşun ardından Toroslar Kar Festivali alanına iniş yaptı.

Hava Sporları Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Tecelli Aydın,  Toroslar İlçesi Arslanköy Yaylası’nın yılın her mevsiminde uçuş yapmaya elverişli bir bölge olduğuna dikkat çekerek, yamaç paraşütü sporuna sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Aydın, ülkenin birçok ilinden sporcunun Toroslar’da uçuş yapmak için Mersin’e geldiğini belirterek; “Arslanköy, mesafe ve hedef yarışmaları için uygun bir bölge. Yarışmacılar, hedef inişi gerçekleştirdikleri için 15-20 dakika havada kalıyorlar. Mesafe dediğimiz uçuşlar için de 2-3 saatlik uçuşlar yapabiliyorlar. Arslanköy Yaylacık Tepesinden kalkış yapılarak Niğde ve Kayseri tarafına kadar da kuş uçuşu 5-6 saat uçabiliyorlar. Bölge, yamaç paraşütü yapılması için çok uygun ve elverişli bir yer. Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a bize bu bölgeyi kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz de bu tür faaliyetlerin bölgenin kalkınması için çok önemli olduğunu dile getirerek, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Daha sonra yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyaları düzenlenen bir törenle verildi. Yarışmaya katılan tüm sporculara da madalya takdim edildi.

Türkiye genelinden yamaç paraşütü tutkunlarını Toroslar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise yamaç paraşütü için Toroslar’ın tercih edilmesinin doğa sporlarının gelişmesi için de önemli olduğunu söyledi.

İlçede yamaç paraşütünün daha fazla ilgi görmesi için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Yılmaz; “Toroslarımız, tarihiyle, kültürüyle ve doğal güzellikleriyle adeta bir cennet. İlçemizin sahip olduğu bu güzellikleri turizme kazandırmak amacıyla her alanda projeler üretiyor ve doğa sporlarının yaygınlaştırılması için çaba gösteriyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyor,  dereceye girenleri tebrik ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.