DOLAR
32,6103
EURO
34,6845
ALTIN
2.525,53
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Hafif Yağmurlu
22°C
Mersin
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Akdeniz Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama

Akdeniz Belediye Meclisi’nden İsrail’e kınama
17.05.2021 15:53 | Son Güncellenme: 17.05.2021 19:02
1.517
A+
A-

Akdeniz Belediye Meclis toplantısında, İsrail’in, Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları, dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği katliam kınandı. Meclis, EMEP’li meclis üyesi Halil Kara’nın gündeme getirdiği kınama kararını oybirliğiyle kabul etti.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşimi; Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Mustafa Gültak; İsrail’in, mazlum Filistin halkına zulmünü ve Gazze şeridine yönelik saldırılarını kınadı.

Gültak; “Dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun, mazlum halkların her zaman yanındayız. Bu katliam ve zulüm bir an önce durdurulmalıdır” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi, EMEP’li meclis üyesi Halil Kara’nın önergesi doğrultusunda bir temenni kararı da alarak İsrail’in, Filistin halkına yönelik baskılarını kınadı.

Filistin’e ve Livornolu liman işçilerine Mersin’den selam

Akdeniz Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilen temenni kararında şu ifadeler yer aldı:

 “İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği Filistin’de hayatını kaybedenlerin sayısı giderek artıyor. Dünyadan gelen tepkilere rağmen İsrail, Gazze’ye yönelik saldırılarına bugün de devam ediyor.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı dün itibariyle 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 192’ye yükselirken 1235 kişi de yaralanmış durumdadır. Bu rakamlar İsrail durdurulmadığı sürece de artmaya devam edecektir.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Arap ve Türk İlişkileri Sorumlusu Enver Ataullah, düzenlenen saldırılar nedeniyle büyük yıkımın oluştuğu Gazze’de morglarda yer kalmadığını açıklamaktadır.

Filistin’de yaşananları başta Birleşmiş Milletler ve emperyalist, kapitalist ülke yönetimleri sadece kınamakla yetinirken siyonist İsrail topla, tüfekle Filistin halkını göçe zorlamaktadır. Hal böyleyken yanı başımızda Filistin halkına yapılan bu saldırı ve katliama sessiz kalınamayacağı gibi sadece kınamakla da geçiştirilemez.

Filistin halkına yapılan zulmün nasıl son bulacağını italya’daki liman işçileri hepimize gösterdiler. İtalya’nın liman kenti Livorno’da  liman işçileri, “Katliama ortak olmayacağız” diyerek İsrail’e silah taşıyan gemiyi yüklemeyi reddettiler.

İşgalci ve saldırgan İsrail Devletini destekleyerek cesaretlendiren başta ABD olmak üzere emperyalist devletlerde yaşayan işçiler başta olmak üzere tüm emekçi halk kitlelerine sesleniyoruz “ses verin” ülke yönetimleriniz İsrail’e verdikleri destekleri durdursunlar. 

İşgalci İsrail Devleti saldırılarına derhal son vermelidir.

İşgal ettiği Doğu Kudüs’ten ve diğer bölgelerden çekilmelidir.

Türkiye yani AKP hükümeti, İsrail ile tüm siyasi, ekonomik ve askeri anlaşmaları iptal etmelidir.

İşgal edilmiş topraklarını savunan Filistin halkının yanındayız.

İşgale son Filistin’e özgürlük.

Bugün dünyanın her yerinde işçiler, emekçiler, ezilen halk kitleleri Filistin halkı ile dayanışma duygularını dile getirirken yaşanan bu insanlık suçuna belediye meclisimizde sessiz kalmamalıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.