DOLAR
32,5955
EURO
34,7913
ALTIN
2.493,56
BIST
9.445,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Mersin’in sorunları meclis gündeminde

Mersin’in sorunları meclis gündeminde
23.04.2021 11:20
945
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin sorunlarını TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi. Gökçel, Mersin’in birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim bir kent olduğunu belirterek Mersin’in hak ettiği yatırımları alamadığını dile getirdi. Gökçel, “AKP iktidarı döneminde Mersin, maalesef hak ettiği yatırımları alamamıştır” dedi.

CHP’li Gökçel TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Mersin’in bir barış ve kardeşlik kenti olduğunun altını çizerek, tarihi boyunca ticaretle gelişen bir kent olduğunu belirtti. Gökçel, “Mersin yedi bin yıllık tarihe sahip olan bir kenttir ve binlerce medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Şu anda da Mersin’de bütün insanlarımız kardeşçe yaşamaya devam etmektedirler. Mersin aynı zamanda bir tarım, turizm, lojistik, ticaret kentidir. En önemlisi, Mersin bir liman kentidir; 1800’lü yıllarda ABD iç savaşı sırasında dünyada pamuk kıtlığı yaşandığında Çukurova’da yetişen pamukları Mersin Limanı’ndan ihraç ettik. Mersin ülkemizin en önemli limanına sahiptir, deniz taşımacılığının kilit noktasındadır,” diye konuştu. Gökçel, AKP iktidarının Mersin’e verdiği sözleri yerine getirmediğini vurguladı. Gökçel, “Mersin, hep en fazla vergi veren illerin başında yer almaktadır ancak AKP iktidarı döneminde Mersin, maalesef hak ettiği yatırımları alamamıştır. AKP, Mersin’e verdiği sözü tutmamıştır. “2013 Akdeniz Olimpiyat Oyunlarına yetiştireceğiz.” dedikleri bir havalimanı projesi vardı, on yılı geçti, ortada ne havalimanı var ne uçak var; inşallah bir gün göreceğiz” dedi.

İktidarın yarım bıraktığı projeleri birer birer meclis kürsüsünde anlatan Gökçel, “Yılan hikâyesine dönen Pamukluk Barajı Projemiz var. 184 bin dekar arazi sulanacaktı, tarım arazilerinin, çiftçilerinin kurtuluşu olacaktı bu proje. 2015 yılında faaliyete geçmesi gereken Pamukluk Barajı’nın daha henüz gövdesi tamamlamadı,” diyerek iktidarı eleştirdi.

Konuşmasında Çeşmeli Taşucu Otoyol projesinin hayal olduğunu vurgulayan Gökçel, “Bir de Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projemiz vardı. Lojistik ağını güçlendirecek, turizm cenneti Mersin’in trafiğini rahatlatacaktı ancak AKP Çeşmeli-Taşucu otoyolunu da unuttu, o da hayal oldu.

Mersin kamuoyunda sıkça tartışılan Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesinin iptal edilmesini de sert sözlerle eleştiren Gökçel, “Mersin’in Ana Konteyner Aktarma Limanı Projesi’ne. Dokuz ve Onuncu Kalkınma Planı’nda yer alan bu projeyi On Birinci Kalkınma Planı’ndan sırf yandaş mevcut liman işletmeciniz memnun olsun diye çıkardınız. 1/100.000’lik planlara işlenmiş, ÇED raporu alınmış, hazır liman projesini hayata geçirmiyorsunuz; eski limanı genişleteceğiz diye Mersin’i konteyner çöplüğüne çeviriyorsunuz, Mersin’in çevresini katlediyorsunuz, doğasını talan ediyorsunuz. AKP’yi Mersinli hemşehrilerime şikâyet ediyorum” diye konuştu.

“AKP MERSİN’E KİN DUYUYOR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yapmak istediği yatırımların engellenmesini tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz Anamur ve Bozyazı’ya modern birer hal yapmak için proje hazırladı ancak Hazine Bakanlığı şu anda hal olarak kullanılan bu yerin modern hâle getirilmesi için yapılan projeye onay vermiyor, yeri belediyeye tahsis etmiyor. Bu, Mersinliye bir kin, bir nefret göstergesidir aslında,” diye konuştu.

“AKP BELEDİYELERİ İNSAN KAÇAKÇILIĞI İLE MEŞGUL”

AKP’li belediyelerde yaşanan insan kaçakçılığı konusunu da hatırlatan Gökçel, Vahap Seçer’in 700 milyon lira borç ödediğini söyledi. Gökçel, “Sayın Vahap Seçer 700 milyon lira borç ödedi. CHP’li belediyeler borç ödüyor, AKP’li belediyeler insan kaçakçılığıyla meşgul oluyor,” dedi. Yerel yönetimlerde CHP’li belediyelerin başarıyı yakaladığını ifade eden Gökçel, ilk seçimlerde de iktidara geleceklerini vurguladı. Gökçel, “Yerelde başarıyı yakaladık, ilk seçimlerde iktidara geleceğiz, ülkemizi yaşanabilir, cennet bir ülke hâline getireceğiz,” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.