DOLAR
32,1705
EURO
34,9328
ALTIN
2.247,85
BIST
9.029,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
20°C
Mersin
20°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C

“Bu yoldan geçmek neden 144 lira?”

“Bu yoldan geçmek neden 144 lira?”
31.03.2021 15:08
1.418
A+
A-

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Adana Ankara otobanını Meclis gündemine taşıdı. Otobanın Ankara girişinde çektiği videoyu da sosyal medya hesaplarında paylaşan Antmen “Adana – Ankara otobanı neden 144 lira gibi fahiş bir ücretle kullandırılmaktadır? Vatandaşlarımız dünyanın en pahalı benzinini kullanmakta ve araç satın alırken çok yüksek vergiler ödemektedir. Bu durumlar yetmediği için mi bu otobana 144 lira geçiş ücreti belirlenmiştir?” diye sordu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde 144 lira kullanım ücreti olan Adana-Ankara Otobanında yaklaşık 300 kilometre boyunca tek bir akaryakıt istasyonu ve mola yerinin olmadığını belirten Antmen,  “Otoyolda herhangi bir araçta bir vatandaşın hastalanması, yaralanması veya mola vermesi gerektiğinde duracağı ve ihtiyacını gidereceği tek bir yer bulunmamaktadır. Birçok vatandaşın da benzini yetmediği için otobanda kaldığı ve yardım gelene kadar da beklemek zorunda kaldığı da bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

Bakan Karaismailoğlu’na Adana-Ankara otoyolunun ihale bedelini ve geçiş garanti sayısını da soran  Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde:

“Adana – Ankara otobanında yaklaşık 300 kilometre boyunca neden akaryakıt istasyonu ve mola yeri bulunmamaktadır? Yolda kalan ve mola vermek zorunda kalacak vatandaşlar ne yapacak? Bu otoban, akaryakıt istasyonları ve mola yerleri bitmeden neden açıldı?

Adana – Ankara otobanı neden 144 lira gibi fahiş bir ücretle kullandırılmaktadır? Vatandaşlarımız dünyanın en pahalı benzinini kullanmakta ve araç satın alırken çok yüksek vergiler ödemektedir. Bu durumlar yetmediği için mi bu otobana 144 lira geçiş ücreti belirlenmiştir? Adana – Ankara Otoyolu’nda günlük verilen araç garanti sayısı kaçtır? Bugüne kadar kaç araç bu otobanı kullanmıştır? Ne kadar gelir elde edilmiştir? Adana – Ankara Otoyolu ihalesi ne zaman yapılmıştır? Bu ihaleye hangi şirketler katılmıştır? İhale bedeli nedir? Bahsi geçen otobanda bugüne kadar kaç araç benzin ve teknik sorunlar nedeniyle durmak zorunda kalmıştır? (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.