DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Mersinliler isyanda: Parkıma dokunma

Mersinliler isyanda: Parkıma dokunma
13.03.2021 20:22
937
A+
A-

Mersin Limanı’nı Atatürk Parkı’na doğru genişletmek isteyen liman işletmecisi kentteki tüm itirazlara rağmen projenin temelini atacaktı. Ulaştırma Bakanı törene katılmaktan son anda vazgeçince temel atma töreni ertelendi. Mersinliler Atatürk Parkı’nda toplanarak bir kez daha “Parkıma dokunma” dedi.

Liman alanını Atatürk Parkı’na doğru genişletmek isteyen Uluslararası Mersin Limanı İşletmecisi (MİP), Ulaştırma Bakanı’nın programı değişince temel atma törenini ileri bir tarihe erteledi.

Mersin Çevre Platformu bileşenleri de Atatürk Parkı’nda bir araya gelerek hem liman işletmecisini hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı yanlış karardan dönmeye davet etti.

Burada bir konuşma yapan Mersin Çevre Platformu Sözcüsü Sabahat Aslan, “Son zamanlarda yaşam alanlarımıza karşı çok ciddi saldırılar var. Başta Akkuyu Nükleer Santrali, balık çiftlikleri, Taşucu tersanesi, Polipropilen tesisi, en son saldırı da Atatürk Parkı’na yönelik bir saldırı. Bu saldırı karşısında yaşam hakkımızı korumak için mücadele edeceğiz. Bu mücadele büyümeli. Polipropilen tesisine karşı hep birlikte mücadele ettik ve kazandık. Bundan sonra da parkımızı vermeyeceğiz. Yaşam alanlarımızın kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Onun için hep birlikte mücadelemizi büyütmeliyiz. Herkes tanıdığını eylemlerimize katmalı” dedi.

Mimarlar Odası Mersin Şube Başkanı Ünal Şahin de Mersin Limanı’nın genişleme projesinin şehir yaşamına ve deniz canlı ortamına vereceği zararlara vurgu yaptı.

 “YOKSUL HALKIN DENİZLE BULUŞABİLDİĞİ TEK NOKTA BU PARK”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği Başkan Yardımcısı Kenan Hoplar da, “Atatürk Parkı Mersin’in kalbi, Mersin’in ciğeri. Mersinlilerin, özellikle yoksul halkın denizle buluşabildiği tek yer burası. Burayı limana kurban edemeyiz” diye konuştu.

 “MERSİN’İN ÇILGIN PROJELERE TAHAMMÜLÜ KALMADI”

Eyleme destek veren CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay da, “Mersin’in artık çılgın, mega, kirletici projelere tahammülü kalmadı. Mersin Limanı’nı, Mersin’in kültürel bir değerini yok etmek pahasına genişletmek istiyorlar. Vatandaşın kıyıları kullanma hakkını engelleme pahasına, hava kirliliğini, trafiği artırmak pahasına genişletmek istiyorlar. Mersin kamuoyu olarak buna itiraz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.