DOLAR
32,5370
EURO
34,9593
ALTIN
2.456,46
BIST
9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C

“Bugüne kadar herkesin korktuğu kentsel dönüşümü biz başlattık”

“Bugüne kadar herkesin korktuğu kentsel dönüşümü biz başlattık”
21.08.2021 15:24
845
A+
A-

“Bugüne kadar herkesin korktuğu kentsel dönüşümü biz başlattık”

Karaduvar Mahallesi’ni ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak,  “Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar; şehir 20 yıldır köy gibi kalmış. Bugüne kadar herkesin korktuğu ve kaçtığı kentsel dönüşümü başlattık” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Karaduvar Mahallesi’ni ziyaret ederek, yapılan hizmet, proje ve çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi; esnafları ziyaret etti.

Başkan Mustafa Gültak, Karaduvar Mahalle Muhtarı Fikret Altan, Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ile birim müdürlerinin eşlik ettiği ziyarette mahalle sakini vatandaşlara hitap etti.

BİRÇOK İNSANIMIZ RUHSAT BEKLİYOR”

Bölgenin en büyük sorunlarından birinin imar olduğunu işaret eden Başkan Gültak, “Hala Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas, Güneş, Şevket Sümer gibi mahallelerimizi yakinen ilgilendiren yıllardır yapılmamış olan imar sorunundan söz ediyorum. Tarım görüşü geldi. Yaklaşık 8 ay geçti. Umarım yakında Büyükşehir Belediyesi 2. etap dediğimiz 1/5000’lik imar planları hızlı bir şekilde yapar; biz de 1/1000’liklerini yapar; geçiririz. Birçok insanımız ruhsat bekliyor. Umarım bu imar planları bir an önce biter ve şehrin kaderini değiştiririz” diye konuştu.

“ÇAY MAHALLESİ’NDEKİ VATANDAŞLARIMIZIN EVLERİNİ YAKINDA TESLİM EDECEĞİZ”

Düzensiz büyümüş bir Akdeniz ile karşı karşıya olduklarına vurgu yapan Başkan Mustafa Gültak; “Alt ve üst yapısında sıkıntılar var. Bunların da bir an önce çözülmesi ve Akdeniz’in kaderinin değişmesi için herkesin rızasını kazanarak yerinde kentsel dönüşümün hayata geçmesi gerekiyor. Çay Mahallesi’nde örneğini görüyorsunuz. Yakında vatandaşlarla görüşüp evleri teslim edeceğiz. Barış Mahallesi’nde de kepçeyi vurmamıza çok az kaldı. Oradaki birçok vatandaşın tapu devrini aldık. Bu ayın sonunda yapılacak ihale ile yüklenici firmaya devrediyoruz ve inşallah 2 ay içinde de Barış Mahallesi’nde 400’ün üstünde konutu hayata geçirmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHRİ HEP BİRLİKTE PLANLAMAK ZORUNDAYIZ”

“Birbirimizi kandırmamamız gerekiyor” diyen Başkan Gültak; “Şevket Sümer, Güneş, Çay, Çilek, Karacailyas’ta sıkıntılar var. Doğalgaz yok. Alt yapıda, içme suyunda problemler var. Bunları nasıl çözeceğiz? Bu şehri, muhtarlarımızla, vatandaşımızla hep birlikte planlamak zorundayız. Kandırmaca yok. Yıllarca kandırmışlar. Hiçbir plan yapmamışlar; şehir 20 yıldır köy gibi kalmış” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.