Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Uray Caddesinin belgeselini çekiyorlar

Mersin’in sosyo-ekonomik hayatının başlangıç noktası olan Uray Caddesi bir belgeselle ölümsüzleşiyor. ROTAPR ajans tarafından hazırlanan ve Mart ayında gösterime girmesi beklenen ‘Uray Caddesi Belgeseli’ için hazırlıklar devam ediyor.

Mersin ticaretinin başlangıç noktası olan, uzunca bir dönem iş çevrelerine hizmet veren, mülki ve yerel idare binalarına da ev sahipliği yapan Uray Caddesi’nin belgesel çekimleri devam ediyor. ROTAPR ajans tarafından çekimlerine devam edilen belgeselde Uray caddesinin sosyal ve ekonomik hayatına tanıklık etmiş kişiler kamera karşısına geçerek, yaşadıkları döneme ait bilgilerini ve anılarını paylaşacak.

Uray Caddesi’nin tarihsel gelişiminin de anlatılacağı belgeselde, döneme ait bilinmeyenlerin de gün yüzüne çıkması bekleniyor. 

Bu tarihi belgeselin yapımını üstlenen ROTAPR Ajans’ın Genel Koordinatörü Gazeteci Esat Durak, Mersin’in yazılı kaynakların dışına çıkmamış bir tarihi olduğunu, bu kadim tarihin görsel ve dijital platformda da yerini alması gerektiğini düşündüklerini söyledi. 

Mersin’in dijital bir kütüphanesi olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Durak, “Kentimiz için tarihi bir sorumluluk üstlendiğimizi düşünüyorum. Ekibimiz ile birlikte, kuşaklar arasındaki tarihsel bağlantıyı dijital platformları kullanarak gerçekleştirmek için yola çıktık. İlk seçtiğimiz nokta Uray Caddesi’ydi. Çünkü bu cadde toplumun hem ekonomik hem de sosyal hafızasını içinde barındırıyordu. Yakın tarihimizin çıkış noktasıydı. Bu hem bizde hem de hedef kitlemizde heyecan yarattı. Dönemin tanıkları ile ilgili çekimlerimizin de neredeyse sonuna geldik. Duygusal ve tarihsel bir zenginlik yaşıyoruz çekimler esnasında. Bir aksilik olmazsa bu tarihi belgeselin Mart ayı içerisinde gala gösterimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi

Serkan Kılınç ve Murat Tunçer’in sahibi olduğu ROTAPR Ajans tarafından hazırlanan Uray Caddesi Belgeseli’nin içerik danışmanlığını araştırmacı yazar Abdullah Ayan yapıyor.  2019 yılında yayınlanan “Mersin Dedikleri Bir Limandı Aslında” isimli kitabı ile kentin ekonomi tarihine ışık tutan Abdullah Ayan, Uray Caddesinin şehir için önemini anlatacak.

Exit mobile version