Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Toroslar’da Ramazan eğlencesi

Toroslar Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini düzenlediği iftar programları ve Ramazan panayırları ile yeniden yaşatıyor.

Portakal ve Mustafa Kemal Mahalleleri’nde açılan ilk iftar programında, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrileriyle gönül sofrasında buluştu.

Ramazan’ın vazgeçilmezleri olan tasavvuf müziği, Karagöz-Hacivat, Meddah, sihirbaz gösterileri ve İbiş ile Memiş’e kadar birçok etkinliğin yer aldığı Ramazan panayırında ise çocuklar eski Ramazanların tadına varıyor. Pamuk şeker ve patlamış mısır ikramının da bulunulduğu panayırda Başkan Yılmaz, çocukların mutluluğuna ortak olurken, etkinlikleri de çocuklarla birlikte izledi. Başkan Yılmaz, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ayı olduğunu belirterek, “İki yıldır tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 virüsü nedeniyle iftar programlarımızda bir araya gelememiştik. Bu yıl Allah’a çok şükür ki Ramazan ayının güzelliklerini yaşamak üzere mahallelerimize geldik, iftar sofralarımızı kurduk. Ramazan panayırımızda çocuklarımızı geleneksel oyunlarla buluşturuyoruz. Düzenlediğimiz etkinlikler sayesinde hemşehrilerimize eski Ramazanları yaşatıyoruz” dedi.

Exit mobile version