Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Toprağın ve doğanın önemini öğrendiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve TEMA çocuklara toprağın ve doğanın önemini anlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, doğa ve çevre bilincinin küçük yaşta oluşması için Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlâna Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, TEMA Vakfı iş birliğiyle ‘Toprak’ konulu bir eğitim ve farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

Etkinlik çalışmasında çocuklara toprağın önemi, oluşumu, toprağın ekosistemdeki yeri ve faydası eğlenceli bir sunumla anlatıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğa ve çevre bilincinin küçük yaşta oluşması için bünyesinde hizmet veren Mevlâna Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde bir farkındalık etkinliğine imza attı. TEMA Vakfı iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Toprak’ konulu eğitim ile çocuklara toprağın önemi, oluşumu, toprağın ekosistemdeki yeri ve faydası eğlenceli bir sunumla anlatıldı.

ÇOCUKLAR TOPRAĞI VE DOĞAYI EĞLENEREK ÖĞRENDİ

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Toroslar ilçesinde faaliyetlerini yürüten Mevlana Mahallesi Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde, çoğunlukla 4-6 yaş arası yaklaşık 100 çocuk eğitim alıyor. Bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için düşünülüyor. TEMA Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen eğitimin sunumunu 9 yıldır TEMA Vakfı gönüllüsü olan Ali Dönmez yaptı. Toprak nedir? Toprağın oluşumu, önemi, canlılara faydaları, ekosistemdeki yeri, toprağın altında neler olduğu, soru cevaplarla çocuklara aktarıldı. Programın sonunda çocuklara kitap ile TEMA rozeti dağıtıldı.

ÇOCUKLAR ETKİNLİKLERLE BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Mevlana Kadın ve Çocuk Atölyesi’nin birim sorumlusu ve öğretmen Sonay Berber,atölyedekadınlara ve çocuklara yönelik hizmetler verdiklerini, uzun süredir özellikle 4-6 yaş gruplarıyla çalıştıklarını belirtti.

TEMA Vakfı saha personeli Ali Dönmez, yaklaşık 9 yıldır TEMA Vakfı’nda gönüllü çalışmalar konusunda destek verdiklerini ve eğitim faaliyetlerine katıldıklarını belirtti.

Dönmez,  “Doğa eğitimi konusunda farkındalık temalarından bir tanesi toprak. Biyolojik çeşitlik, yaş düzeyine göre iklim değişikliği gibi farklı alanlarda ve sıfır atık geri dönüşüm konusunda eğitim projeleri yürütüyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha duyarlı, doğasever birer birey olması içim gönüllülerimizle birlikte bu çalışmaları elimizden geldiğince bütün çocuklarımıza iletmeye çalışıyoruz. Belediyemizin de böyle güzel bir atölyesinde çocuklarımızla bir arada olmak çok keyif verici. Her yaş düzeyine göre hazırlanmış eğitimler var. Bu eğitim içeriklerini çocuklarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Yani küçücük bir dokunuş gerçekleştirip doğa ve çevre konusunda bir bilinçlendirme sağlayabildiysek ne mutlu” dedi.

Exit mobile version