Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Öğrencilerden depremzedelere simit

Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan depremde Türkiye tek yürek oluyor, depremzedelerin imdadına yetişiyor. Bunların en güzel örneklerinden bir tanesi de liseli ve üniversiteli öğrencilerin simit yapması. Öğrenciler Erdemli Belediyesi’nin yürüttüğü çalışma kapsamında günlük 5 bin simit üretiyor.

 

Erdemli’de lise ve üniversite öğrencileri depremzedeler için simit üretimine başladı. İlk günden beri depremzedeler için yardıma koştuklarını ifade eden Erdemli Belediyesi Gıda Mühendisi Kamil Boran, “Erdemli genelinde belediye başkanımızın başlattığı seferberlikle beraber deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza, üniversiteli ve liseli öğrencilerimizle beraber simit üretimi yapıp gönderiyoruz” dedi.

Depremzedelere faydalı oldukları için mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Yaşar Tolga, “Biz öğrenciyiz, enkaz bölgesindeki kardeşlerimiz için simit yapıyoruz” diye konuştu.

Arkadaşlarıyla beraber depremzedeler için bir şeyler yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden öğrenci Seda Dertlioğlu, “Türkiye olarak hepimiz üzgünüz biz de arkadaşlarımızla beraber burada simit yapıyoruz, elimizden ne gelirse” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi’nin çalışmaları Erdemli Belediyesi Turizm Karşılama Merkezi üzerinden devam ettiriliyor.

Exit mobile version