Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Nükleerden vazgeçin

Nükleer Karşıtı Platform, Hiroşima ve Nagazaki katliamlarının yıldönümünde günümüzdeki nükleer santral tehditlerine dikkat çekti

Mersin Nükleer Platform bileşenleri, 2. Dünya Savaşı sırasında Japonya’nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atılmasının 76. Yılında, tüm dünyaya nükleer silahlardan vazgeçme çağrısı yaptı. Platform, son orman yangınlarının Akkuyu Nükleer Santralinin güvenlik sorunu yaratacağını bir kez daha gösterdiğini belirtti ve Akkuyu NGS projesinin durdurulmasını istedi.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform bileşenleri, Atatürk Parkında bir araya geldi. Platform adına açıklama yapan Ünal Şahin, 76 yıl önce insanlığın o zamana değin gördüğü en büyük kitle kırımının yaşandığını, 150 bin insanın atom bombası nedeniyle öldüğünü kaydetti.

“OLASI BİR AFETTE COĞRAFYA YOK OLUR”

Türkiye’de son bir haftadır yaşanan orman yangınlarının termik santralleri tehdit eder hale geldiğini, Mersin’de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santralinin de aynı riskleri taşıdığını ifade eden Şahin, “Akkuyu Nükleer Santrali, olası bir afetle bütün coğrafyayı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakmaktadır. Bu kapsamda, başta Akkuyu mevkiinde yapımı süren ayrıca Sinop ve İğneada’da yapılması planlanan nükleer enerji santrallerinden ivedilikle vazgeçilmelidir” dedi.

Exit mobile version