Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Mersin Büyükşehir’den dar gelirliye destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20 Aralık 2021’de başladığı patates ve soğan dağıtımlarının ikinci etabına geçti. İlk etap dağıtımlarında 100 bin kilogram patates ve soğanı 13 ilçede vatandaşlara dağıtan Mersin Büyükşehir Belediyesi, ikinci etapta toplam 50 ton ürünü vatandaşa ulaştıracak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışan dar gelirli vatandaşlara yönelik başlattığı patates ve soğan dağıtımları sürüyor. İlk etapta 5 kilogram patates ve 5 kilogram soğandan oluşan toplam 10 kilogramlık ürünleri 13 ilçede vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, toplam 100 bin kilogramlık patates ve soğan dağıtımlarını tamamladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in “Bir anlamda halkın kendi parasını kendisine iade ediyoruz” sözleriyle ifade ettiği destekler sürerken, patates ve soğanın ikinci etap dağıtımları başladı.

İkinci etap dağıtımları kapsamında toplam 50 bin kilogram patates ve soğan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhane personeli tarafından 5’er kilogramlık poşetlere yerleştirildi. 13 ilçede gerçekleştirilen dağıtımlar için yola çıkan araçların bir adresi de Akdeniz ilçesi 3 Ocak Mahallesi oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, sürdürülen çalışmayla ilgili olarak, “5 kilo soğan ve 5 kilo patates olmak üzere ilk etapta 100 bin kilogram dağıtım gerçekleştirdik. Şu anda da ikinci etabına geçmiş bulunuyoruz. Bu etapta da patates ve soğan dağıtımlarında 50 tona ulaşıyoruz. 5’er kilo soğan ve patatesle dar gelirli vatandaşın mutfağına destek olmaya devam ediyoruz. Bu dağıtımları Mersin’in 13 ilçesinde, daha çok dar gelirli vatandaşların olduğu mahallelerde gerçekleştiriyoruz” dedi.

Exit mobile version