Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

LÖSEV aileleri buluştu

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’nın (LÖSEV) başlattığı “Lösemiyle Yolculuk Projesi” kapsamında, Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü işbirliğinde, uzmanların katılımıyla hastalıkta erken teşhisin önemi ve tedavi süreciyle ilgili bilgilendirici bir panel düzenlendi.

 

 

Akdeniz Belediyesi’nin destekleri ile LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı Adana İrtibat Ofisi tarafından gerçekleştirilen ‘Lösemiyle Yolculuk Projesi’ kapsamında, Lösemi ve kanser hastaları ile ailelerinin katıldığı panel, belediye konferans salonunda düzenlendi. Panele, Mersin Üniversitesi Erişkin Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydan Akdeniz, Uzman Psikolog Gülnihal Bilim, LÖSEV Adana İl Sorumlusu Betül Özgüven ve Diyetisyen Nimet Meltem Gök katıldı.

 

“HASTALAR İÇİN KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

 

Panelde, lösemi ve kansere yeni yakalanan çocukların ailelerine, LÖSEV’in yardım süreçleri ile ilgili çeşitli bilgiler aktarıldı; LÖSEV’e kayıtlı ve hastalığı atlatmış bazı hastalar ve ebeveynleri de yaşadıkları zorlu süreci anlattı. Lösemi ve kanser sürecinde aileleri neler beklediği konusunda da bilgilerin verildiği panelde, kanserle mücadele sürecinde düzenli beslenmenin öneminin altı çizildi.

 

“SADECE ÇOCUKLAR DEĞİL, ERİŞKİN HASTALARA DA ULAŞILIYOR”

 

LÖSEV Adana İl Sorumlusu Betül Özgüven sunumunda; sadece çocuklar değil, erişkin tüm kanser hastalarına da ulaşıp, sağlık ve eğitim hizmetlerinin yanı sıra, sosyal ve psikolojik destekler de sağladıklarını belirtti. Mersin Üniversitesi Erişkin Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydan Akdeniz ise, lösemi ile mücadelenin zorlu ve zahmetli bir süreç olduğunun altını çizdi, sadece hastanın değil ütün ailenin o zorlu süreci yaşadığına dikkat çekti.

 

“STRES, KANSERİN EN CİDDİ TETİKLEYİCİLERİNDEN BİRİ”

 

Uzman Psikolog Gülnihal Bilim paneldeki sunumunda, kansere yol açan birçok farklı etmen olduğunu belirtti, kanserle mücadelede psikolojik desteğin önemine işaret etti. Bilim; “Kansere yakalanmanın birçok sebebi olabilir. Kötü bir insan olduğumuz veya kötülük yaptığımızı düşündüğümüz için kansere yakalanmıyoruz. Kanserin birçok fizyolojik ve psikolojik temelleri var ki araştırmalar, stresin kanseri ciddi şekilde tetiklediğini göstermektedir” dedi. (Haber Merkezi)

 

Exit mobile version