Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

Kadınların saksıda yetiştirdikleri çilekler zincir marketlerde satılacak

Mersinden Kadın Kooperatifi, Gazi Çiftliği’nin üretici kadınlarına yeni bir yol açtı. Kadınların ata toprağında zakkum üretimiyle başlayan hikayesi şimdi de çilekle devam ediyor. Balkon bahçeciliği ve mutfak bitkileri üretimine başlayan kadınların ilk etapta yetiştirmeye başladıkları saksıdaki çilek fideleri yakında zincir marketlerin raflarında yer alacak.

Mersinden Kadın Kooperatifi’nin girişimleriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden canlandırdığı Gazi Çiftliği’nin üretici kadınları yeni bir üretim çalışmasına başladı. Kadınların zakkum üretimiyle başlayan hikayesi, balkon bahçeciliği ve mutfak bitkileri üretimiyle devam ediyor. Üretimin ilk etabı ise Silifke’nin meşhur mis kokulu çileğiyle başladı.

SAKSIDA ÜRETTİKLERİ ÇİLEKLER KADINLARIN YENİ KAZANÇ KAPISI

Mersinden Kadın Kooperatifi’nin girişimleri bölgedeki kadınları üretmeye teşvik ederken, kadınların zakkumla başlayan hikayesi yeni üretim kalemleriyle sürdü. Balkon bahçeciliği ve mutfak bitkileri üretimine başlayan yaklaşık 20 kadın, kendi evlerinde ve deneme serasında saksıda çilek fidesi yetiştirmeye başladı. Çalışmanın ilk etabına 30 bin adet çilek fidesi üretimiyle başlayan kadınlar, bu üretimleri farklı aromatik bitkilerle de çeşitlendirmek için kolları sıvadı. Üretilen ürünler kısa bir süre sonra zincir marketlerin raflarında yer alarak tüm Türkiye’de yayılacak.

Exit mobile version