DOLAR
32,2993
EURO
35,2333
ALTIN
2.245,68
BIST
8.784,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
19°C
Mersin
19°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C

Girişimci kadınlar kurs merkezi açtı

Girişimci kadınlar kurs merkezi açtı
16.05.2023 16:43
67
A+
A-

Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı, kadına fırsat verilirse neleri başarabileceğini bir kez daha gösterdi. Daha önce Anadolu motifli tepsileri Amerika’ya ihraç ederek başarılarını Türkiye’ye duyuran Deniz Dinçer ve Çağnur Günaçtı, bu defa da kurs merkezi açarak, Yenişehirli kadınlara eğitim verecek. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’da Yenişehir’de bulunan Kurs Merkezi’nde açılışına katılarak, girişimci kadınlara destek verdi.  Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı Kurs Merkezi’ni açan Jeoloji Mühendisi Çağnur Günaştı ve Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunu el işi öğretmeni Deniz Dinçer, burada bilgi ve birikimlerini kadınlarla paylaşacak.

 

“GELECEĞİMİZİ KADINLAR KURTARACAK”

 

Kadınların her zaman yanlarında olacaklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Menderes Mahallemizde çok güzel bir Sanat Çarşımız var. Orada kadınlarımız ürünlerini sergilemekte ve satmakta. Çağnur Günaştı jeoloji mühendisi, Deniz Dinçer ise Bilkent Üniversitesi mezunu iki çalışkan arkadaşımız Sanat Çarşımızdaki birlikteliklerine Yenişehir ilçemizde, Halk Eğitim bünyesinde diğer kadınlarımıza kurs vererek, yollarına devam etmeye karar vermişler. Bizlerde açılışlarına katılarak destek olmak istedik. Burada daha geniş kitlelere açılmış olacaklar. Yenişehirli kadınlarımıza da kurs verecekler. Çeşitli Anadolu motiflerinden oluşan tepsilerin internet üzerinden Amerika’ya satışını yapıyorlar. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi ülkemizin geleceğini kadınlar kurtaracak. Kadınlarımıza ne kadar destek olursak ülkemizin siyaseti o kadar iyi olacak ve değişecektir. Çağanur ve Deniz hanıma başarılarından dolayı çok tebrik ediyor, yeni yerlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“DAHA BÜYÜK PROJELERLE KARŞINIZDA OLACAĞIZ”

 

Amerika’ya siparişlerin devam ettiğini ifade eden jeoloji mühendisi Çağnur Günaştı “Önce başkanımız sayesinden Sanat Çarşısında bir yerimiz oldu. Çalışmalarımıza devam ederek, Halk Eğitime bağlı Kurs Merkezi açtık. Başkanımız Neşet Tarhan da her zaman olduğu gibi bizi yine yalnız bırakmadı. Kısa süre önce Amerika’ya başlattığımız siparişlerimiz devam etmekte. Belirli dönemlerde Amerika’daki firmanın istediği ürünleri hazırlıyoruz. Hatta firmanın sahibi geçtiğimiz bahar ayında Türkiye’ye gelerek, ürünlerimizin yapıldığı atölyede incelemelerde bulundu. Onlarda ürünlerimizden çok memnun bizler de onlarla çalışmaktan çok mutluyuz.  İleriki süreçlerde daha büyük projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“10-12 KADINIMIZIN EMEĞİNİ SERGİLEDİK”

 

Sanat Çarşısındaki çalışmalarına devam edeceğinin altını çizen Mezitli Belediyesi Sanat Çarşısı esnafı el işi öğretmeni Deniz Dinçer, “Başkanımız Neşet Tarhan’ın desteğiyle Sanat Çarşısından Halk Eğitim Merkezine geçiş yaptık. Yeni bir Kurs merkezi açarak, 10-12 kadınımızın emeğini sergiledik. Buradaki çalışmalarımızın dışında Sanat Çarşımızdaki çalışmalarımıza da devam edeceğiz. Her zaman kadınlarımızın yanında olan Başkanımız bizleri kırmadı ve açılışımıza geldi. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.