Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

“Binalar depreme ve kuraklığa karşı dirençli olmalı”

TARSUS BELEDİYE BAŞKANI HALUK BOZDOĞAN, İLÇEDE OTO GALERİCİLER SİTESİ AÇILMASINI İSTEYEN GALERİ ESNAFI İLE BİR ARAYA GELEREK, "OTO GALERİCİLER SİTESİ PROJESİNİN ÇALIŞMALARINI 1 YILDAN BERİ SÜRDÜRMEKTEYİZ. TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZIN KALİTELİ VE UYGUN FİYATA İŞ YERİ SAHİP OLMALARIDIR" DEDİ. (İHA/MERSİN-İHA) Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, ilçede Oto Galericiler Sitesi açılmasını isteyen galeri esnafı ile bir araya gelerek, "Oto Galericiler Sitesi projesinin çalışmalarını 1 yıldan beri sürdürmekteyiz. Tek amacımız esnafımızın kaliteli ve uygun fiyata iş yeri sahip olmalarıdır" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, Tarsus’ta deprem seferberliği başlattıklarını duyurdu

 

Tarsus’ta deprem seferberliği başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, kentlerin depreme ve karşı karşıya olduğumuz kuraklık tehdidine karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’de en çok imar ve vergi affının verildiğine dikkat çeken Bozdoğan, birinin kentleşmeyi, diğerinin ise ekonomiyi mahvettiğini söyledi.

Depremin ardından binaların dirençli olmasının öneminin anlaşıldığından söz eden Bozdoğan, “Elbette kentleri dirençli yapmak çok önemli, depreme karşı, yine önümüze çıkan çok ciddi bir kuraklığa karşı da. Çünkü Berdan Barajı yüzde 15’e düştü. Yüzde 15 dip seviye demektir. Ciddi bir susuzluk geliyor artık. Yüzde 15’e düşen rakamda da bu sefer yarın “Eyvah bu kuraklık nereden çıktı” diyeceğiz. İklimin ne kadar önemli olduğunu bu defa halk olarak, insan olarak daha fazla üzerine düşerek öğreneceğiz. Başımıza geldiğinde her şeyi öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TARSUS’UN EYLEM PLANI SİYASET ÜSTÜ OLACAK”

 

Tarsus’ta deprem seferberliği mecliste milat olarak ön plana çıktığını vurgulayan Bozdoğan, “Bunun geri dönüşü yok. Tarsus eylem planları tabi bütüncül olarak ele alınacak, siyaset üstü bir anlayışla ortaya konulacak. Gelen evraktaki kararlar 30’a yakın meslek gruplarına bağlı oda başkanlarıyla toplantılar yapılarak düzenlenerek alınan kararlar. Müteahhitler birliği başkanını da davet edilerek onun da bilgisi ile alınan kararlar. Bu kararları alırken de her şeyi oldu bittiye getirmeyeceğiz” diye konuştu.

Exit mobile version