DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Müslüme Yağal davasında ilk duruşma yapıldı

Müslüme Yağal davasında ilk duruşma yapıldı
05.08.2022 11:22
383
A+
A-

Mersin’in Gülnar ilçesinde ormanlık alanda kaybolduktan 10 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 2.5 yaşındaki Müslüme Yağal’ın istismarı ve öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması Silifke Adliyesi’nde görüldü.

 

 

Duruşmaya Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, yönetim kurulu üyesi Av. Hatice Us, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, çocuk hakları merkezi genel merkez üyeleri Av. Özden Demir, Av. Funda Üvek ve Av. Kamil Ekinci gözlemci olarak katıldı.

Tüm sanıkların ve bazı tanıkların beyanlarının alındığı duruşmada mahkeme heyeti; Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili soruşturmada tutuklanan sanık dede H. Yağal’ın tutukluluk halinin devam etmesine, kalan tanıkların da bir sonraki duruşmada dinlenmesine, 2 Eylül 2022’de ise olay mahallinde keşif yapılmasına karar verdi. Duruşma 27 Ekim 2022 tarihine ertelendi.

 

Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Ezgi Şimşek, Mersin Barosu olarak davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını, olayın aydınlatılması, faillerinin en üst hadden cezalandırılması için gereken tüm çabayı sarf edeceklerini ifade etti.

 

Müslüme Yağal’ın ölümüyle ilgili iddianamede, tutuklu sanık H. Yağal hakkında “Kendisini savunamayacak yakın akrabayı bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme”, “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme”, “Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme”, “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” ve “Cinsel amaçla cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından hapis cezası isteniyor. İddianamede, tutuksuz sanıklar büyükanne A. Yağal, anne S. Yağal ve suça sürüklenen ağabey O. Yağal için de “Suçluyu kayırma” suçundan ceza talep ediliyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.