DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Tarsus’ta demokrasi örneği

Tarsus’ta demokrasi örneği
04.08.2022 19:03 | Son Güncellenme: 04.08.2022 19:04
456
A+
A-

Tarsus Belediyesi, bölgede bir ilki gerçekleştirerek gençlere, kadınlara ve çocuklara söz hakkı verdi. Kadın, gençlik ve çocuk meclisine katılan yurttaşlar Başkan Haluk Bozdoğan’a sorular yöneltti.

 

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ‘’Kenti Halkla Birlikte Yönetmek’’ anlayışıyla kent ve yaşam kalitesini geliştirme adına kadınlara, gençlere ve çocuklara Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen meclis toplantısı canlı yayın ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Düzenlenen meclis toplantılarında yerel yönetimlerle ilgili çalışmalar gerçekleştirerek katılımcıların kendilerini yönlendirebileceklerini ifade eden Başkan Bozdoğan, tüm katılımcılara tek tek söz hakkı vererek taleplerini faaliyetlerini ve projelerini dinledi.

Kadın meclisi toplantısına, kadın derneklerinin başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, kadın meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, meclisin; Tarsus’ta yaşayan kadınları din, dil, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve düşünce farkı gözetmeksizin temsil etmek için kurulan ve seslerini demokratik yollarla duyurmak için düzenlenen bir meclis olduğunu ifade etti.

 

“EL ELE KOL KOLA HAREKET EDECEĞİZ”

 

Başkan Bozdoğan, “Kentimizde kadının toplumsal yaşamın içinde üretim, iş, siyaset, kültür, sanat vb. alanlarında söz sahibi olması için elbirliği ile çalışmalı ve projeler üretmeliyiz. Farklı alanlarda yeni projelerimiz ve eğitimlerimiz olacak. Kadınlara yönelik tüm çalışmalarda el ele kol kola hareket edeceğiz” dedi.

Toplantıda katılımcılar tek tek söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdiler.

 

GENÇLİK MECLİSİ DÜZENLENDİ

 

Tarsus Belediyesi, gençlere söz hakkı tanımak amacıyla Gençlik Meclisi düzenledi. Tarsus Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmaları, gençlerin yaşadıkları kaygıları ve beklentilerini dile getirdiği mecliste, katılımcılık, gençlik politikaları örnekleri konuları da detaylı bir şekilde ele alındı. Başkan Bozdoğan,”Biz, yol haritamızı gençlerin katılımıyla oluşturuyoruz. Biz her zaman proje aşamalarımız gençleri, planlama süreçlerine dâhil etmek için çaba sarfettik. Bizim için yeni nesil bakış açısı, plan yaparken gençlerle birlikte hareket etmek, sorunları birlikte tespit edip, çözüm üretiyor olmak, dünyaya gençlerin gözüyle bakarak, onların ihtiyaçlarına yönelik bir kent tasarlamayı ifade ediyor. Tarsus, kökleşmiş ve değiştirilemez olanın değil, aydınlık ve sorgulanabilir olanın peşinde, yepyeni yüzler ve aydın gençlerimizin ellerinde olmaya devam ediyor. Eylül meclisimizde gençlerimizle buluşmamızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

 

ÇOCUK MECLİSİ’NDE ÇOCUKLAR SÖZ SAHİBİ OLDU

 

Tarsus Belediyesi, Çocuk Meclisi de gerçekleştirdi. Meclis üyesi çocuklar çevreden kültür-sanata, fidan dikiminden atık toplama kampanyasına kadar pek çok konuda Tarsus’a dair fikirlerini dile getirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Çocuklarımızla bugün bir kez daha gurur duydum. Öncelikle sizleri medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum. Meclisimize katılarak ve yaşadığınız kent ile ilgili düşüncelerinizi dile getirerek gelecekte duyarlı birer yetişkin olacağınızı göstermiş oldunuz. Hep birlikte el ele vererek kentimize siz çocuklarımızın gözünden bakacağız. Kentimizi geleceğiniz için il yapacağız ve sizlerin hayallerine ışık tutacağız” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.