DOLAR
32,5005
EURO
34,9292
ALTIN
2.432,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Mecliste yol tartışması

Mecliste yol tartışması
18.07.2022 19:51 | Son Güncellenme: 18.07.2022 19:52
195
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilçe belediyelerinin kendi bölgelerindeki yol sorunlarını çözmeleri çağrısında bulundu. İlçe belediyelerin, MESKİ tarafından kazılan yolları kendilerinin yapmayı taahhüt ettiğini kaydeden Seçer, “Biz de el atarız sorun değil ama bunun alışkanlık haline gelmesi ve ilçe belediyelerde bürokratların kendi görevleriyle ilgili işlerde topu Büyükşehir’e atması bizi rahatsız ediyor” dedi. Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, Seçer’in bu sözlerine “Yapmadığınız hizmetleri buraya getirip siyaset yapmanız hoş değil” sözleriyle tepki verdi. Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da “Bozyazı olarak MESKİ ile yapılan protokolden çekildik” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında konuşan Başkan Vahap Seçer, “Kırsal kesimde krize dönmüş sorunlar var. Bunlardan biri yol sorunu. MESKİ çalışmasını yaparken soruyor: Yolu sen mi yapacaksın? Eğer ben yapacağım derse ilçe belediyesine parasını yatırmak zorunda. Hayır derse MESKİ yapmak zorunda. Bununla ilgili kurul topladık. Akdeniz, Toroslar, Aydıncık ve Erdemli dışındaki tüm belediyeler MESKİ’nin tahrip ettiği tüm sokakları kendilerinin yapacağını taahhüt ettiler. Ama görülüyor ki kağıt üzerinde kalan bu taahhütler çevreye rahatsızlık vermeye başladı. İlçe belediyeleri kendisi yapmak zorunda. Biz de el atarız ama bizi rahatsız eden iki şey var. Birincisi bunun bir alışkanlık haline gelmesi. İkincisi başkanları tenzih ediyorum. İlçe belediye bürokratlarının kendi görevleriyle ilgili işlerde topu Büyükşehir’e atmaları” dedi.

 

“SİZ YAPMADIĞINIZ İÇİN BİZ YAPIYORUZ”

 

Başkan Seçer’in bu açıklamalarına tepki gösteren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Yapamadığınız hizmetleri buraya getirip siyaset yapmanız hoş değil. Siz yolları yapmadığınız için biz yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da MESKİ’nin 5 milyon liralık yağmur suyu hattı parasını Bozyazı’ dan istediğini, asfalt tamiri için gelecek paraların mahsup edildiğini bu nedenle MESKİ ile yapılan asfalt tamir Protokolünden çekildiklerini ifade etti.

Başkan Seçer de yağmur suyu hattı inşaatı parasının ilçe belediyeden alınmasının Sayıştay kararı olduğunu, ilçe belediyenin mahkemeye gitmesi durumunda konunun yargı zemininde çözüleceğini kaydetti.

 

OTOBÜS FİYATLARINDA İNDİRİM İSTEDİ

 

Meclis toplantısında meclis üyeleri Başkan Vahap Seçer’e bazı sorular da yöneltti.   Meclis üyelerinden Mehmet Topkara, Özgecan Aslan Barış Meydanındaki ağaca yapılan saldırıyı sordu.

Topkara, “Ağacın konserleri engellediği için Büyükşehir Belediyesi tarafından zehirlendiği iddia ediliyor” ifadelerini kullandı.

Meclis üyelerinden Duran Kara da otobüs bilet ücretlerinde indirim talep etti.

 

“OTOBÜSÜN HER 100 LİRALIK GİDERİNİN 76 LİRASINI KARŞILIYORUZ”

 

Meclis üyelerinin sorularına yanıt veren Başkan Seçer, Özgecan Aslan Barış Meydanındaki ağacın kurtarılması için çalışma yaptıklarını ifade etti ancak saldırıyı kimin yaptığı hakkında bilgi vermedi.

Vahap Seçer, otobüs bilet ücretleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

“Bir yıl içinde akaryakıt fiyatları 4 katına geldi. Belediyecilikte bir prensip vardır. Toplu taşımada her 100 liralık masrafın 50 lirası sübvanse edilir 50 lirası halktan bilet parası olarak alınır. Biz şu anda her 100 liralık giderin 76 lirasını sübvanse ediyoruz. Yani kabul edilen sübvansiyonun 26 lira üstündeyiz. Şu anda karşıladığımız sübvansiyon 1 yılda yol ve asfalta ayırdığımız paraya denk geliyor. ”

 

“KREŞLERİ PARA KAZANMAK İÇİN YAPMIYORUZ”

 

Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan’ın, 3 yılda kaç kreş yapıldı, kaç öğrenci faydalanıyor şeklindeki sorusu üzerine Seçer şunları söyledi:

“Halde bizim 50 mevcutlu kreşimiz var. 7 vatandaş ücretsiz. Yasa cevaz vermese de ben kendim ödüyorum. Talimat vermişim. Parası olmayan vatandaşa para konusunda sıkıntı çıkarmayın. Bir de ücretleri olabildiğince düşük tutun. Biz 5 yıldızlı otel tadında, lüks semtlerde gelir düzeyi yüksek vatandaşlar için kreş yapmıyoruz. Onu söyleyeyim. Bunları da bir yerlerden bağış alarak yapmıyorum. Öyle bir konseptim de yok. Toroslar’da 30 mevcudumuz var. 9’u ücretsiz. Yayla dönüşü Halkkent’te 45 mevcutlu devreye girecek. Tarsus’ta şu an son aşamasına geldik, 75 mevcutlu. Yenice’de 40 mevcutlu kreşlerimiz eylül ayından itibaren hizmet verecek. Bunun yanı sıra Çavuşlu Mahallesi’nde projelendirdiğimiz var. Uygun olan, yapılması gereken her yere kreşler yapıyoruz. Amacımız kar elde etmek değil. Talep sahibi müracaat etsin. Halde çalışıyorsa, ödeyecek durumu yoksa, ben kendi kesemden öderim.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.