DOLAR
32,5023
EURO
34,9545
ALTIN
2.429,94
BIST
9.805,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
27°C
Mersin
27°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

3. Çevreyolu’nda 2. Etap çalışmaları başladı

3. Çevreyolu’nda 2. Etap çalışmaları başladı
24.06.2022 16:16
323
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımını ve trafiğini rahatlatmak adına yapımına başladığı 3. Çevre Yolu’nun Toroslar ilçesi sınırları içinde kalan 1. etap çalışmaları tamamlanarak, 2. etap çalışmalarına geçildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Akbelen Bulvarı ile 34. Cadde arasında projelendirdiği 3. Çevre Yolu’nun 2. ve son etap çalışmaları başladı. 5 km’lik kısmı kapsayacak olan Yenişehir ilçesi sınırındaki çalışmalar 2 farklı noktada yürütülüyor. Yenileme çalışmalarının yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan 3. Çevre Yolu, kanalize kavşak özelliği ile kente modern ve konforlu bir ulaşım sistemi sağlayacak.

6 kilometre uzunluğunda olacak olan 3. Çevre Yolu’ndaki çalışmaların Toroslar ilçesi sınırlarında kalan 1 kilometrelik kısmını tamamlayan ekipler, zaman kaybetmeden 2. etap çalışmalarına başladı. Yenişehir ilçesinde kalan ve 5 kilometrelik kısımda asfalt öncesi zemin düzenleme hazırlıkları sürdüren ekipler, kısa süre içerisinde asfalt dökümüne geçecek.

5 kilometrelik kısmı kapsayan çalışmalar; 36. Cadde, İsmet İnönü Bulvarı, 20, 38, 26, 32 ve 34. Caddeler arasında yürütülecek. 36. Cadde ile İsmet İnönü Bulvarı arasında ve 34. cadde ile 32. Cadde arasında çalışmaların devam ettiği 3. Çevre Yolu’ndaki tüm çalışmaların, yıl sonu itibariyle tamamlanması planlanıyor.

3. Çevre Yolu Projesi Şantiye Şefi Bertan Ünal, çalışmanın ilerleyişi hakkında bilgi vererek, “Bu çalışmalar yaklaşık olarak 6 kilometre olarak projelendirildi. Projenin 1. etabı tamamlanmış durumda. Yenişehir bölgesindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yenişehir bölgesindeki 2. etap çalışmalarımız ve son etap diye adlandırdığımız 7. etapta asfalt öncesi çalışmalarımız devam ediyor. Tüm hızımızla yıl sonu itibariyle bu projeyi tamamlamayı hedeflemiş durumdayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.