DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Mersin Büyükşehir Belediyesi köylerde şenlik düzenliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi köylerde şenlik düzenliyor
10.05.2022 12:07
588
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) “Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla başlattığı şenlikler devam ediyor. Şenliğin son durağı Çiçekli ve Hacıhamzalı oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) “Her Köy Bizim Köyümüzdür sloganıyla başlattığı şenlikler tüm hızıyla sürüyor. Ramazan Bayramı’nda Tarsus’a bağlı Taşkuyu, Yeşiltepe ve Sağlıklı Mahallelerinde gerçekleştirilen şenlikler, ovada yer alan Çiçekli Mahallesi ile kırsalda yer alan Hacıhamzalı Mahallesi’nde devam etti.  

ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy, Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Erhan Okyay, CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı etkinlikler, Çiçekli ve Hacıhamzalı Mahalleleri’nde bulunan okul bahçelerinde gerçekleştirildi. Dolu dolu geçen etkinliklerde çocuklara yönelik drama atölyesi, yüz boyama, çuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma, diğer geleneksel oyunlar, cere-çömlek çalışması, resim ve Karagöz hayal oyunu sunumu yapılırken, anne ve babalar da etkinliklere katıldı. Etkinliklerde ikramlıkların yanında çeşitli hediyeler de dağıtıldı.

Köy şenliklerinde sahne alan müzisyenler ise seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Çocuk kahkahalarının yükseldiği şenliklerin Hacıhamzalı bölümünde ise köy gençleri, yörede artık geleneksel hale gelen ‘çillibom’ dansını oynadı.

“ÇOK MUTLU OLDUM”

Çiçekli Mahallesi’nden etkinliklere katılan 10 yaşındaki Çınar Koçak, “Bir sürü etkinlikler oldu. Yüz boyaması yaptılar, çanak yaptık, el boyaması yaptık. Çok mutluyum” dedi.

Lavin Sarıgül, ilk defa böyle bir etkinlik düzenlediğini belirterek, “İlk defa böyle bir şenlik olduğunu gördüm ve çok mutlu oldum. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çömlek vardı, el boyama, yüz boyama vardı, şarkılarla oyunlar oynadık” diye konuştu.

Hacıhamzalı Mahallesi’nden Umut Adaş, “Bu etkinlikte çömlek var, yüz boyama var, resim yaptık. Biz burada çok eğlendik” ifadelerini kullanırken, 14 yaşındaki Hayrünnisa Yıldızhan da “Hava da bugün bayağı güzeldi. Bu etkinlik sözle değil, yaşanması gereken bir etkinlik. Yani yaşadığımız için de çok mutluyuz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.