DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

“Yeni reformlara ihtiyaç var”

“Yeni reformlara ihtiyaç var”
24.04.2022 18:30 | Son Güncellenme: 24.04.2022 18:31
267
A+
A-

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED), Dünya Gazetesi ve Daha İyi Yargı Derneği işbirliği ile Mersin’de düzenlenen “Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları”nda A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu önerisi kamuoyu ile paylaşıldı.

22 şehirde planlanan ve Mersin’de dördüncüsü gerçekleşen, Dünya Gazetesi (NBE) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde, Daha İyi Yargı Derneği Başkanı Av. Mehmet Gün ve Daha iyi Yargı Derneği Genel Sekreteri Meral Tuğçe Özbilen’in A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu önerilerini paylaştığı toplantıda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Üyesi Mustafa Güler, Mersin Barosu Avukatı Kerem Muradi, MTSO Meclis Üyesi Erol Dibo konuşmacı olarak yer aldı.

HÜSEYİN KIŞ: YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ KURULUYOR

Toplantının açılışında konuşan ÇUKUROVA SİFED Başkanı Hüseyin Kış, bağımsız yargının önemine dikkat çekti.

Kış, Türkiye’nin en bereketli havzalarından biri olan Çukurova’nın güvenli bir liman olabilmesinin güçlü bir hukuk sistemiyle mümkün olacağını kaydetti.

Dünyada ve Türkiye’de ekonomiden dış politikaya pek çok kronik sıkıntıların yaşandığını ifade eden Hüseyin Kış, “Pandemiden sonra yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu yeni dünyada güçlü ve lider bir ülke olmak için siyasetten, ekonomiye ve hukuk sistemimize kadar yeni bir hikaye yazmamız gerekiyor” dedi.

Türkiye’de hukukun üstünlüğü, güçlü demokrasi ve ifade özgürlüğü alanlarında yeni reformlara ihtiyaç olduğuna işaret eden Başkan Kış, “Türkiye ve Çukurova’yı uyuşmazlıklardan kurtarabilmemiz için devlet mahkemeleri, alternatif uyuşmazlık tahkim, arabuluculuk ve uzlaştırma gibi alanlarda daha güçlü oluşumlar yaratmalıyız. Bu sağlarsak Çukurova bölge ticaretinin de merkezi haline getirilebilir. Bunu sağlayacak olan ise bağımsız yargıdan başkası değildir” diye konuştu.

KIZILTAN, HAKSIZ REKABETE DİKKAT ÇEKTİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise hukukun olmadığı yerde bireysel hakların korunamayacağını ve gelişmiş bir ekonominin mümkün olamayacağını kaydetti. Çocukların gelecekte daha güvenli refah bir ülkede yaşayabilmesi için daha iyi bir yargı sistemi oluşturulmasının önemine işaret eden Kızıltan, “İnsanlarımızın refah içinde yaşaması için gelişmiş bir ekonomi gerekiyor. Bu nedenle yasalar adil ve herkese eşit uygulanmalı. Ayrıcalıklı sınıflar olmamalı. En önemli konu da yasalar iş dünyası için haksız rekabete yol açmamalı” dedi. Hakkıyla dürüst çalışan iş insanlarının haksız kazanç elde edenler tarafından engellendiği sürece ekonomide doğru sonuç alınamayacağının altını çiken Kızıltan, “Ancak günümüzde kötü para iyi parayı kovuyor. Dürüst girişimcileri, dürüst iş insanlarını ezdirirsek iş dünyası arenasında geriye bir şey kalmaz. Karanlık insanların hukuk sisteminin eksiklerinden yararlanmalarına izin verilmemelidir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.