DOLAR
32,5681
EURO
35,0219
ALTIN
2.427,05
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
26°C
Mersin
26°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

Özgürlük Mahallesi ASM mart ayında açılacak

Özgürlük Mahallesi ASM mart ayında açılacak
22.02.2022 15:54
419
A+
A-

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Özgürlük Mahallesi’nde bulunan taziye evinin alt katını, Aile Sağlığı Merkezi olarak hizmet vermek üzere İl Sağlık Müdürlüğüne bilabedel tahsis ettiklerini söyledi. Gültak, mahalle sakinlerinin yıllardır beklediği sağlık hizmetini, Mart ayından itibaren almaya başlayacakları müjdesini verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, mahalle ve esnaf ziyaretleri kapsamında Özgürlük Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarete AKP  Akdeniz İlçe Başkanı Emin Genç, Meclis üyeleri, birim müdürleri ve Özgürlük Mahalle Muhtarı Ömer Erguvan da eşlik etti.

Özgürlük’ün; Çay, Çilek ve Hal mahallelerinin arasında kalmış bir yerleşim alanı olduğuna dikkat çeken Başkan Gültak; “Burada yaşayan anneler, yıllarca çevre mahallelerdeki sağlık ocaklarına gitmek, çocuklarını oralara götürmek zorunda kalmış. Nereden bakarsanız arada 1 buçuk-2 kilometre mesafe var. Tabi bunun yazı var, kışı var. Düşünün, bir anneyi, çocuğu ateşlenmiş, 2 kilometre yürüyecek, çocuğunu doktora muayene ettirecek, ilacını alacak ve evine dönecek. Bu büyük bir zorluk” dedi.

“2 DOKTORLU AİLE HEKİMLİĞİ KURASINA EKLENECEK”

Başkan Gültak; bugüne dek birçok kişinin, mahallede sağlık ocağı yapılacağına dair sözler verdiğini belirterek, “Bizler de seçildiğimizde bunun sözünü verdik. Uzun zaman araştırdık. Maalesef imar sıkıntılarından kaynaklı yer bulamadık. O zaman dedik, şu anki taziye evimizin alt katını yeniden düzenleyelim dedik ve konuyu Sağlık Müdürlüğümüz ile görüştük.  Aile hekimliğinin yapılabilmesi için belli standartlar var. Biz de bu standartlara göre binayı bitirdik. Şimdi aldığım bilgiye göre bina 1 hafta içinde bitiyor. Sağlık İl Müdürümüz ile de konuyu görüştüm. Hızlı şekilde buranın Sağlık Müdürlüğü’ne bilabedel tahsisini yapacağız. Onlar da önümüzdeki Mart ayında 2 doktorun hizmet vereceği şekilde aile hekimliği kurasına koyacaklar. İnşallah önümüzdeki 1-2 ay içinde de sağlık ocağımızı mahalle sakinlerinin hizmetine açmış olacağız” diye konuştu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.