DOLAR
32,3712
EURO
35,0140
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
23°C

Milletvekili heyetini gören vatandaş isyan etti: Geçinemiyoruz!

Milletvekili heyetini gören vatandaş isyan etti: Geçinemiyoruz!
23.11.2021 12:06 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:09
1.083
A+
A-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki 16 milletvekilinden oluşan CHP Esnaf Masası Heyeti, 26 Kasım’a dek sürecek Doğu – Güneydoğu Anadolu Bölgesi çalışmalarına başladı.

Çalışmaların ilk gününde Ağrı’da basın toplantısı düzenleyen heyet, daha sonra kent merkezi ve ilçelere çıkarma yaptı. CHP Milletvekilleri Bekir Başevirgen, Cengiz Gökçel ve Ayhan Barut, özellikle ekonomide yaşanan olumsuzluklardan etkilenen vatandaşların çığlıklarına kulak verdi.

YURTTAŞLAR İSYAN ETTİ

Ağrı sokaklarına çıkıp esnaf, yurttaş ve çiftçilerle bir araya gelen heyetle sohbet eden emekli bir vatandaş, “Emekliyim. Bin 500 lira maaş alıyorum. Kömür 4 bin lira olmuş. Nasıl geçineceğiz biz? Fakir fukara ne yapsın? Ben açım aç” dedi.

Bir manav ise, “Para kazanamıyoruz, iş yapamıyoruz. Açlıktan geberiyoruz. Domates ve salatalık 7.5 lira. Tüp olmuş 200 lira. Eskiden 2 kamyon ürün satıyordum, şimdi satamıyorum. Un 270 lira, şeker 220 milyon, bildiğimiz yağ 50 lira. Böyle olur mu? Geçinemiyoruz” diye feryat etti.

“BU SORUNA BİR ÇARE BULUN”

AKP iktidarının halka açlık ve yoksulluğu dayattığını aktaran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Yurttaşlarımız kara kışta açlık ve yoksullukla karşı karşıya bırakıldı. Bir ton kömür 4 bin liraya dayandı, insanımız torbası 270 liraya ulaşan unu alıp ekmek bile yapamıyor. Soğuktan korunamayacak, karnını doyuramayacak hale getirilen insanımızın feryadını duymayanlar hiç utanıyor mu acaba? Duyun bu çığlığı, çare bulun artık bu drama” diye konuştu.

“AĞRI’DA HERKES EKONOMİK KRİZDEN MAĞDUR”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de “Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde yurttaşlarımızla bir araya geldik, esnafımızı ziyaret ettik. Ağrı’da herkes ekonomik krizden mağdur. Ağrılı hemşerilerimizle bir arada olmaya devam edeceğiz, hep birlikte kuracağımız iktidarımızda AKP’den de krizden de kurtulacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.