DOLAR
32,5639
EURO
34,8848
ALTIN
2.431,43
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
29°C
Mersin
29°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C

Kadınlar: Ula Kerem için öfkeliyiz

Kadınlar: Ula Kerem için öfkeliyiz
18.11.2021 18:39 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:09
922
A+
A-

Tarsus Kadın Platformu, önceki gün Tarsus’ta bir narenciye işleme tesisinde iş cinayetine kurban giden 13 yaşındaki paketleme işçisi Ula Kerem için eylemdeydi. 

Platform “Çocuk İşçiliği Son Bulsun. Ula Kerem İsyanımızdır”, “Çocukların Yeri Fabrikalar Değil Okullar ve Parklardır” yazılı pankartlar açtı.

Yarenlik Alanında yapılan açıklamayı Platform adına Çiğdem Serin okudu. Serin, Suriyeli olan Kerem’in ülkesinde çıkarılan savaş sonucu Tarsus’a göç etmek zorunda kaldığını belirterek, “Bu düzen Ula Kerem’i aramızdan aldı. Öfkeliyiz” dedi. Cinayetin sorumlusunun çocuk işçiliğinin artmasına neden AKP ve kar hırsıyla çocuklarını yaşamlarını tehlikeye atan işverenler olduğuna vurgu yapan Serin, “Binlerce çocuğunun yaşamı tehlikeye atılıyor ve gelecekleri yok ediliyor” diye konuştu.

“ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE SON VERİLMELİ”

Türkiye’de en az 2 milyon çocuk işçinin olduğuna dikkati çeken Serin, son 8 yıldaki kayıtlara göre en az 513 çocuk işçinin yaşamını yitirdiğini söyledi.  Çocuk işçiliğine son verilmesi gerektiğinin altını çizen Serin, gerekli denetimlerin yapılması gerektiğini ve çocukların Anayasa ve Uluslararası Sözleşmeleri’nden doğan haklarının korunması gerektiğine vurgu yaptı.

İş cinayetlerindeki cezasızlık politikasına dikkat çeken Serin, “Ula Kerem’i aramızdan alan bu cinayetin sorumluları yargılanmalıdır. Failler hesap vermelidir” dedi. Çocukların yeri fabrika değil okul ve parklar olduğuna dikkati çeken Serin, çocuk işçiliğine son verilmesini talep etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.