DOLAR
32,5871
EURO
34,7913
ALTIN
2.509,42
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

MDOB Müdürü Biçer Sanat İyileştirir programına konuk oldu

MDOB Müdürü Biçer Sanat İyileştirir programına konuk oldu
18.11.2021 17:52 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:09
563
A+
A-

Tiyatro sanatçısı Başak Karatepe’nin hazırlayıp sunduğu, Mersin’in sanat ve kültür alanında nabzını tutan “Sanat İyileştirir” programının bu haftaki konuğu Mersin Devlet Opera ve Balesi müdürü Serbülent Biçer oldu.

İçel Tv ve Sun Tv ekranlarından yayınlanan programda Biçer, Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin Türkiye’de kurulan 4. Opera ve bale olduğunu, yalnızca Mersin değil, Batman’a kadar bölgeyi temsil eden önemli bir kurum olduğunu, bunun Mersin için büyük bir şans olduğunu belirtti.

Biçer, MDOB’un çalışmalarından söz ederek, sanatseverler için güzel bir repertuar oluşturduklarını, pandemi koşullarına uygun olarak seyircilerinin karşılarında olacaklarını, bu yılın Yunus Emre Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Aralık ayında Yunus Emre Oratoryosu’nu seslendireceklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içerisinde yürütecekleri bir konserler dizisi projesinden de söz eden Biçer, “Mersin’de çok sayıda ören yeri var. Tarihi mekanlar var. Bu mekanlarda konserler yapacağız. Bu projenin Mersin’e kültür ve turizm alanında büyük katkıları olacağına inanıyorum” dedi.

Daha önce müze olarak kullanılan, Mersin Devlet Opera ve Balesi binasının bitişiğinde bulunan ve şimdilerde Mersin Güzel Sanatlar Galerisi olarak hizmet veren galeride konser vermeye başlayacaklarını söyleyen BİÇER, “Mersin halkı sanata duyarlı. Bizlerde Mersin’de sanatın daha çok gelişebilmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Sanatçı Başak Karatepe programda, Mersin şehir merkezinde sanat mekanı sıkıntısı yaşanmasına dikkat çekerek, Mersin’deki tarihi yapıların önemini vurguladı. Bu mekanların kaybedilmemesi için sanat etkinliklerine kazandırılmasının, kültürel ve sanatsal mekanlar haline dönüştürülmesinin Mersin’e ileriye dönük iyi bir kültürel ve sanatsal yatırım olacağını belirtti.

Mersin Güzel Sanatlar Galerisi’nde çekimi yapılan, sanatın iyileştirici gücünden bahsedildiği ve bu anlamda farkındalık yaratabilmek amacıyla düzenlenen programda, piyanist Rufina Usmanova eşliğinde MDOB baş bale sanatçısı Burak Serkan Cebeci, Prima baş balerin geçen sene MDOB’a katılan Japon sanatçı Yukiko İto canlı olarak Amadeus balesinden küçük bir parodi sundular. Solist sanatçılar; bariton Mehmet Erkoç ve soprano Dilara Kaymak sesleriyle programa renk kattılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.