DOLAR
32,5428
EURO
34,9096
ALTIN
2.428,86
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C

Bu bitkinin kilosu 70 bin lira

Bu bitkinin kilosu 70 bin lira
13.11.2021 11:06 | Son Güncellenme: 07.12.2021 02:10
646
A+
A-

Mersin’in Yenişehir ilçesinde ilk safran hasadı yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamada safranın kilosu 70 bin liradan alıcı bulduğu iddia edildi

Mersin Yenişehir Belediyesinin, Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği Değirmençay Safran Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Eylül ayında ekilen safran bitkisinin ilk hasadı yapıldı.  Belediyeden yapılan açıklamada, safranın kilosunun 70 bin liradan alıcı bulduğu kaydedildi.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Değirmençay Mahallesi’nde üretimin yapıldığı tarlada hasat çalışmasına katıldı, vatandaşlara safranlı pilav ikram etti.

Yenişehir’de yüksek katma değerli ürünler elde etmek amacıyla hayata geçirilen Değirmençay Safran Yetiştiriciliği Projesi iki ay gibi kısa bir sürede ilk ürünlerini verdi.

Değirmençay Mahallesi’nde iki ayrı tarlada üretilen safranın ilk hasadı yapıldı. Dünyanın en pahalı bitkisi olarak bilinen ve bir kilosu 70 bin TL’den alıcı bulan safranın ekimine de katılan Başkan Abdullah Özyiğit, üreticilerle birlikte ilk hasadı da yaptı. Başkan Özyiğit, “Şimdilik iki dekarlık tarlada iki üreticimiz var, önümüzdeki süreçte hem üretici sayısı hem de üretim artacak. İlk yıl verim yüksek olmuyor. İkinci ve üçüncü yıllarda verim artacak ve soğanlarını da arttırabileceğiz. Yeni ekim alanlarında değerlendireceğiz. Dünyanın en pahalı baharatını Yenişehir Değirmençay’da üretmiş olduk” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.