DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
26°C

Fazıl Say Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi açılışı için sahne aldı

Fazıl Say Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi açılışı için sahne aldı
28.10.2021 12:49
804
A+
A-

Besteci ve piyanist Fazıl Say, yapımı yeni tamamlanan Mezitli Belediyesi Kültür Merkezinde dinleti sunan ilk sanatçı oldu. Kültür Merkezinin açılışı dolayısıyla düzenlenen özel konsere ilgi yoğundu. Salondaki koltuklara ait davetiyeler günler öncesinden tükenince kültür merkezi dışında sinevizyon kuruldu, yüzlerce kişi konseri sinevizyondan izledi.

Konseri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, modacılar Yıldırım Mayruk, Barbaros Şansal ve 107 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ ile birlikte izledi.

Fazıl Say dinletide “Kumru, Kara Toprak” gibi kendine ait bestelerinin yanı sıra klasik müziğin ünlü bestecilerinin eserlerini de yorumladı.

Fazıl Say, yeni bestesi olan ve içerisinde bulunduğumuz korona sürecini anlattığı “Yeni Hayat”ı da ilk kez sahnede çaldı.

Mersin’e her geldiğinde sanatsal alanda yepyeni gelişmeleri görmekten mutlu olduğunu ifade eden Fazıl Say, “Mezitli’de yeni Kültür Merkezi, muhteşem bir salon, harika akustik, akustik olarak hiçbir elektronik yardım almadan şarkılarımızı seslendirmiş olmak oldukça etkiliydi. En uzaktaki dinleyicimizin de yavaş sesleri bile duymuş olması çok önemli. Eminim ki Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi çok büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacaktır. Tüm emeği geçenlere ve Mezitli Belediyesine içtenlikle sevgiler” dedi.

Başkan Neşet Tarhan, konserin sonunda Fazıl Say’a çiçek vererek teşekkür etti.

Mezitli Belediyesinin şehre kazandırdığı Kültür Merkezi, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla özel bir defileye de ev sahipliği yapacak.

Modacı Yıldırım Mayruk’un, kadın mücadelesine cumhuriyet perspektifinden baktığı “Adım Adım Cumhuriyet” adlı defile 29 Ekim Cuma günü saat 19.30’da Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi sahnesinde olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.