DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Yenişehir’de renkli festival

Yenişehir’de renkli festival
17.10.2021 14:21
867
A+
A-

Yenişehir Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübünün düzenlediği Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, Mersinlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Farklı illerden gelen müzik ve performans sanatçılarının gösterileriyle renklenen festival her yaştan binlerce vatandaşı sanatçılarla buluşturdu.  Ünlü mizah yazarı ve yönetmen Gani Müjde’nin de katıldığı festival Grup Yeni Türkü konseriyle sona erdi.

Yenişehir Belediyesi ile Mersin Rotary Kulübünün düzenlediği Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali, pandemi nedeniyle verilen 1 yıllık aranın ardından yeniden Mersinlilerle buluştu.

Bu yıl üçüncüsü yapılan festivalin açılış töreni, önceki yıllarda olduğu gibi karnaval havasında gerçekleşti. Açılış törenine Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Rotary 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez, Mersin Rotary Kulübü Başkanı Ali Özcan, sivil toplum kuruluşları ve odaların başkan ve temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da gün içinde festival sokağına gelerek Başkan Özyiğit ile birlikte festival alanını gezdi. 

 “DAHA SOSYAL BİR KENT HALİNE GETİRECEĞİZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, pandemi nedeniyle bir yıl ara verilen Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivalini bu yıl da Mersin Rotary Kulübü ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Festivalde emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Özyiğit, “Göreve geldiğimizde birinci ilkemiz hareketti. Yönetim anlayışımızda hareketi ön plana aldık. Onun için festivaller, sanatsal, sportif faaliyetler gerçekleştireceğimizi söylemiştik. Şu anda sokak sanatçıları festivali yapıyoruz. Dünyanın büyük kentlerinde, sosyal yaşamı gelişmiş kentlerinde bu sanatçılar sıklıkla görülür ve insanlar bu sanatçıları dinlemekten büyük keyif alır.  Bugün Kushimoto Sokağına gelip bu etkinliği izleyen vatandaşlarımızın o canlılığı, keyfi alacaklarını düşünüyorum. Böylelikle kentimizi daha yaşanılır, daha sosyal bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Halkımızın katkısıyla Rotary Kulüplerinin emeği ile bu konuda daha iyi kademelere geleceğimizi biliyorum” dedi.

 “MERSİN’İN FUAR GÜNLERİNİ YAŞATMAK İSTİYORUZ”

Rotary 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez de, “Mersin’deki Rotary kulüplerimiz Mersin’de eğitim ve sağlık alanında önemli yardımlarda bulunmaktalar.  Aynı zamanda Mersin’in fuar günlerini yeniden yaşatmaya çalışmaktalar. Hem yerel hem de merkezi yönetimin bizlere vermiş olduğu destek için çok teşekkür ediyoruz. Festivalde halkımızın doyasıya eğlenmesini diliyorum” dedi.

“YENİŞEHİR ZATEN ÇOK GÜZEL BİR YER” 

Ünlü mizah yazarı ve yönetmen Gani Müjde, önceki yıl düzenlenen festivalin onur konuğu olmuştu. Gani Müjde festivalin üçüncüsünde de Kushimoto Sokağındaydı. Müjde, “Mersin sıcak bir şehir, insanları da sıcak, bu sıcakta sokakta yaşanıyor hayat. Burası gördüğüm kadarıyla gerçekten çok güzel bir sokak olmuş. Yenişehir zaten çok güzel bir yer. Sokakla beraber her şey daha güzel olmuş. Ben de sokaktan gelen biriyim, birtakım eğitimlerim var ama sokağı görerek yaptım birçok işimi. O yüzden burada olmak istedim. Çok mutluyum burada olduğum için. Mersin’i zaten seviyordum şimdi daha çok seviyorum” dedi.

Her yaştan insan gönlünce eğlendi

3. Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivali için Kushimoto Sokağı bir günlüğüne araç trafiğine kapatıldı. Bir gece önceden sokakta hummalı bir çalışma yürüten ekipler sokağı festivale hazırladı. Sabahın erken saatlerinde sokağa gelen konuk sanatçılar ve Mersinliler karnavala hazır bir sokak manzarasıyla karşılaştı.

Mersin, İstanbul, Ankara ve İzmir’den sanatçıların şarkılarıyla, türküleriyle, performanslarıyla renklendirdiği festival alanında ressamlar, heykeltıraşlar stant açtı, grafiti sanatçıları yeteneklerini sergiledi. Festival alanında sanatçıların canlı heykel performansları ve jonglör gösterileri ilgi gördü. Festival alanının girişinde katılımcıları karşılayan klasik otomobiller de otomobil tutkunlarının ilgi odağı oldu. Festival için hazırlanan stantların bir kısmında da yeme içme, yöresel ürünler, eğitim, turizm ve otelcilik sektörlerinden katılımcılar yer aldı.

YENİ TÜRKÜ’DEN UNUTULMAZ KONSER

3. Mersin Kushimoto Sokak Sanatçıları Festivalinin Kushimoto Sokağındaki kısmı akşam saatlerinde fener alayı ve kortej geçişi ile sona erdi. Vatandaşlar daha sonra Grup Yeni Türkü konseri için Barış Meydanında bir araya geldi.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konseri CHP Mersin milletvekilleri Alpay Antmen, Cengiz Gökçel ve mizah yazarı Gani Müjde ile birlikte izledi. Dinleyicilere unutulmaz ve müzik dolu bir gece yaşatan Yeni Türkü, türkülerini Yenişehirliler için seslendirdi.

“YENİŞEHİR’DE HAREKET BİTMEZ”

Rotary 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez ve Mersin Rotary Kulübü Başkanı Ali Özcan tarafından konser öncesinde festivale verdiği desteklerden dolayı Başkan Özyiğit’e teşekkür plaketi verildi.   Burada bir konuşma yapan Başkan Abdullah Özyiğit, sokak sanatçıları festivaline katkı sunan herkese teşekkür etti. Önümüzdeki yıllarda da bu festivali gerçekleştireceklerinin müjdesini veren Başkan Özyiğit, “Yenişehir’de hareket bitmez” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.