DOLAR
32,5488
EURO
34,8698
ALTIN
2.427,46
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Parçalı Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C

“Mersin en özgür şehir”

“Mersin en özgür şehir”
14.10.2021 14:35
766
A+
A-

Tiyatro sanatçısı Başak Karatepe’nin hazırlayıp sunduğu “Sanat İyileştirir” programına katılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, “Mersin en özgür yaşanan, en rahat yaşanan, mahalle baskının olmadığı bir şehir. Kendi şehrinde mahallesinden bunalan insanlar Mersin’e geliyor” dedi.

Tiyatro sanatçısı Başak Karatepe’nin Mersin’de sanata olan ilgiyi artırmak, Mersinlilerle sanatçıların buluşmasını sağlamak, sanatın iyileştirici gücüne dikkat çekmek ve sanat eğitimini özendirmek amacıyla yürüttüğü Sanat İyileştirir projesi televizyon ekranlarına taşındı.

Geçen yıl düzenlediği panel ve yayınladığı bir kitapla farklı alanlardan çok sayıda sanatçının Mersinlilerle buluşmasını sağlayan Başak Karatepe, bu alandaki çalışmalarını artık İçel Televizyonu ve Sun Televizyonu yayınları aracılığıyla da yürütecek.

“Sanat İyleştirir” programının ilk konuğu Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan olmuş ve belediyenin sanata desteklerini, Mezitli’nin sanatla ilgili hedeflerini programda anlatmıştı.

Programın ikinci bölümünde ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan konuk oldu ve odanın resim galerisinden Mersin Kenti Edebiyat Ödülü’ne kadar birçok alandaki sanat destekleriyle ilgili bilgi verdi.

Kızıltan, “Bir kentin kültürünün de yüksek olması lazım. Sanat aslında sadece kültür düzeyi yüksek insanların sahip çıkacağı bir şey değil. Herkesin sahip çıkması gereken bir alan. Herkesin sanat algısı farklıdır. Ama herkes birbirinin sanat anlayışına da saygı duymalı” dedi.

Mersin’in magandalığa, zorbalığa taviz verecek bir şehir olmadığını kaydeden Kızıltan, “Mersin en özgür yaşanan, en rahat yaşanan, mahalle baskının olmadığı bir şehir. Kendi şehrinde mahallesinden bunalan insanlar Mersin’e geliyor. Yazlık sitelere bakın, genelde Mersin’in hinterlandındaki şehirlerden geliyorlar. Orada bir hayat tarzı dayatılan, o hayat tarzından sapmaması için sürekli denetlenmekten bunalan insanlar Erdemli’ye, Tömük’e geliyor ve burada bir nefes alıyor” ifadelerini kullandı.

MÜZİK VE DANSLA RENKLENDİ

Başak Karatepe’nin hazırlayıp sunduğu programa  D&S Dans Akademisi’nden dans eğitmenleri Türkiye Dans Sporları Federasyonu Mersin İl Dans Temsilcisi Hüseyin Deniz Randa ve Yağmur Çağlar danslarıyla renk kattı.

Sofita Müzik Akademisi’nden Aslıhan Bayram da piyano ve kemanıyla programda yer aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.