DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Avrupa’dan 22 milyon avroluk kaynak

Avrupa’dan 22 milyon avroluk kaynak
16.09.2021 14:52
1.069
A+
A-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşım filosuna kazandıracağı 100 yeni CNG’li otobüs için gerekli saha çalışmalarını tamamladı. Finansmanın sağlanacağı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yetkililerinin Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirdiği 3 günlük saha ziyaretinde çevre, sağlık ve güvenlik, iş gücü, sosyal, tesisler ve operasyon, yeni yatırımların inşaat aşaması ve yeni yatırımlar konularında değerlendirmeler yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, doğalgazla çalışan doğa dostu CNG’li otobüslerin sayısını artırıyor. 87 Sarı Limon’un ardından Mersin ulaşımına kazandıracağı 100 yeni CNG’li otobüs için saha çalışmalarını tamamlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, gerekli teknik çalışmaların ardından ihale sürecine geçecek.

7 MİLYONU HİBELİ OLMAK ÜZERE 22 MİLYON AVRO FİNANSMAN SAĞLANACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma için alacağı 100 yeni otobüsün finansmanını Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan sağlıyor. 7 milyonu hibe olacak şekilde toplam 22 milyon Avro olan finansman için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alınmıştı. Onayın ardından hazırlanan araç ihtiyaç raporu ve fizibilite raporları Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na gönderilmiş ve projenin 3 Ağustos 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programı’na alınmasıyla sürecin önemli bir kısmı tamamlanmıştı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile iyi niyet sözleşmesi imzalayan Büyükşehir Belediyesi, Ulaşım Dairesi öncülüğünde bir araya getirdiği teknik personel ile proje ekibi oluşturdu. Büyükşehir, EBRD için gerekli şartların oluşması ve kredinin sağlanması için veri, grafik, analiz, rapor gibi evrak ve dokümanları ilgili proje için tamamlayarak EBRD yetkililerine rapor olarak gönderdi. Bu kapsamda sunulan bilgi ve belgeler ışığında Büyükşehir Belediyesi’ne farklı disiplinlerde, alanında uzman 6 kişi tarafından çevre, sağlık ve güvenlik, iş gücü, sosyal, tesisler ve operasyon, yeni yatırımların inşaat aşaması ve yeni yatırımlar konularında değerlendirme çalışması yapmak üzere saha ziyareti gerçekleştirildi.

Saha ziyaretini başarıyla tamamlayan ekipler, yapılan saha denetim çalışmasını ve sunulan diğer dokümanları rapor haline getirip EBRD yetkililerine sunacak. Söz konusu proje kapsamında alınacak 100 adet CNG’li otobüslerin ihale süreci, EBRD yetkilileri ve Ulaşım Dairesi tarafından ortak olarak belirlenen çalışma takvimine göre ilerlenerek gerçekleştirilecek. (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.