DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Yenişehir Belediyesinden üniversitelilere destek

Yenişehir Belediyesinden üniversitelilere destek
07.09.2021 14:52
611
A+
A-

4 yıllık bölüm kazanan öğrencilere 1500 TL ödeme yapılacak. Okullara dezenfektan ve maske desteği verilecek

Yenişehir Belediyesi, 4 yıllık üniversite kazanan ve okul kaydını yaptıran her bir öğrenciye 1500 TL eğitim yardımı yapacak. Yardımdan Yenişehir ilçesinde ikamet eden ailelerin çocukları faydalanabilecek. Yenişehir Belediyesi, pandemiyle mücadelede ilkokul, ortaokul ve lise idarelerine de destek verecek. Başkan Abdullah Özyiğit, “Okullarımızın maske, dezenfektan gibi ihtiyaçlarını takip edip gerekli desteği vereceğiz” dedi. Başkan Özyiğit, çocukların yüz yüze eğitime adapte olmakta zorluk çekmesi durumunda ailelerinin Yenişehir Belediyesi Akademi’ye başvurarak psikolog desteği alabileceğini de söyledi.

 Yenişehir Belediye Meclisi Eylül Ayı 1. Birleşimi Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, başkanlığında yapıldı. 

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen meclis toplantısında konuşan Başkan Özyiğit, “Eğitim öğretimin başladığı ilk günündeyiz. Zorlukla geçen 2019 – 2020 dönemi pandemi nedeniyle büyük bir akamete uğradı, diliyoruz ki 2021’de çocuklarımız gençlerimiz eğitim süreçleri bir aksamaya uğramadan yüz yüze eğitim görür ve sağlıklarında bir aksama olmadan da bu süreci tamamlarlar” dedi.

Öğrencilerin yüz yüze eğitime yeniden adapte olmada sorunlar yaşayabileceğine değinen Özyiğit, bu tür sorunlar yaşayan çocukların ailelerinin Yenişehir Belediyesi Akademi’ye başvurarak psikolog desteği alabileceğini söyledi.

İlçedeki tüm okulların bina ve bahçe temizliklerine destek verdiklerini anlatan Özyiğit, “Okullarımızın maske, dezenfektan gibi ihtiyaçlarını takip edip gerekli desteği vereceğiz” dedi.

PANDEMİYE KARŞI AŞI ÇAĞRISI

Konuşmasında koronavirüs salgınına karşı aşı çağrısını yineleyen Başkan Özyiğit, “Pandemi oldukça etkili olmaya devam ediyor. Ateş düştüğü yeri yaktığı için insanlar gerçekleri göremiyor. Aşı daha bulunmadan bunun tek çaresinin aşı olduğunu söylüyorduk, ne zaman bulunacağı beklentisi içerisindeydik. Aşı bulundu ama görüyoruz ki vatandaşlarımızın illere göre yüzde 20, 30, 40 aşı olmadığı görülüyor. Şehir efsaneleri yaratılarak onlara itibar ediliyor, bilime itibar edilmiyor. Bu kabul edilebilir değil” dedi.

ÜNLÜ YAZAR 25 BİN KİTABINI BAĞIŞLAYACAK

Yenişehir Kent Konseyi ve bir kitap okuma grubu iş birliğiyle yapılan Osman Şahin Öykü Etkinliğini de değerlendiren Başkan Özyiğit, “en çok keyif aldığım, iyi ki yapmışız dediğim bir etkinlik oldu. Osman Şahin’den bir söz aldık. 25 bin kitabını ve arşivini Yenişehir Belediyesine hediye edecek. Böylece bir kütüphane ve müze kurabileceğiz. Menteş kompleksinde bunu yapabiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM YARDIMI 1500 TL

Başkan Özyiğit’in konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yenişehir 1. Etap, 2. Etap ve 3. Etap 1/1000 ölçekli revizyon imar planları ile ilgili teklif İmar ve Ekoloji komisyonlarına sevk edildi.

Belediye meclisinde, üniversite eğitimine hak kazanan gençlere ilk yıla ve bir kereye mahsus olmak üzere eğitim yardımı yapılması teklifi de oy birliğiyle kabul edildi.

Yenişehir’de ikamet etmek kaydıyla, Türkiye içinde 4 yıllık üniversite kazanan ve okula kaydını yaptıranlar 17 Aralık Cuma gününe kadar başvurabilecek. Eğitim yardımına 4 yıllık üniversite kazanan herkes başvurabilecek. Aynı evden kardeşler aynı zamanda okul kazanmışlarsa başvuru yapıp eğitim desteğini alabilecek. Özel üniversiteleri yüzde 100 burslu olarak kazanan öğrenciler de başvurabilecek. 1500 TL’lik eğitim yardımı 2 taksitle öğrencilere verilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.