DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Mersin Müzik Festivali başlıyor

Mersin Müzik Festivali başlıyor
25.08.2021 11:58
1.312
A+
A-

Etkinlikleriyle Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda sesi olmaya devam eden Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest), Azerbaycan, Hollanda, Sırbistan, Bulgaristan ve ülkemizden gelen saygın solist ve müzik topluluklarını 11 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında Mersinli sanatseverlerle buluşturacak.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (Merfest)perdelerini 19’uncu kez açıyor. Sekiz etkinlikle 22 gün sürecek festival bu yıl, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Mersin Millet Bahçesi Sahil Etabı, Tarsus Baca Meydanı, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Çamlıbel Aşıklar Parkı, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Macit Özcan Spor Tesisleri’nde pandemi tedbirleri çerçevesinde yer alacak.

Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Sırbistan, Azerbaycan ve ülkemizden, farklı müzik türlerinden sanatçıları, Mersin Devlet Opera ve Balesi işbirliğiyle misafir edecek olan Festival, Özbek Şef Rustam Rahmedov yönetiminde klasik müziğin yükselen yıldızı Ceyla Ganiyeva (Keman) ile perdelerini açıyor. Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 11 Eylül 2021 Cumartesi saat: 20.00’de Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak yer alacak.

Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlar: Başarılarıyla son dönem adından sıkça söz ettiren Barbaros ve konuk solist Efruze, Ezginin Günlüğü, Hollanda Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Damask Vocal Quartet, Şef Bülent Yüksel yönetiminde Deniz Kuv. Komutanlığı Deniz Yıldızları Caz Orkestrası ve Hüsnü Şenlendirici, operanın dünyaca ünlü sesi Bülent Bezdüz ile birlikte aynı sahnede yer alacak olan Sesim Bezdüz (Keman), Doğaç Bezdüz (Piyano), Davide Vendramin (Bandoneon), Şef Davide Damiani yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Bulgar piyano virtüözü Ludmil Angelov ve Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç.

10. Beste Yarışması ve 21. Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği, pandemi nedeniyle gelecek yıla ertelenirken toplamda sekiz etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Merfest, Festival Sanat Ödülü, Festival Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü, olmak üzere üç dalda ödül de dağıtacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.