DOLAR
32,5564
EURO
34,8514
ALTIN
2.437,32
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
29°C
Mersin
29°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
25°C
Cumartesi Çok Bulutlu
27°C
Pazar Çok Bulutlu
27°C

Yörük şenliğinde hem İyi Partili Kocamaz’a hem MHP’li Kılavuz’a tepki

Yörük şenliğinde hem İyi Partili Kocamaz’a hem MHP’li Kılavuz’a tepki
26.07.2021 12:28 | Son Güncellenme: 12.08.2021 15:03
1.008
A+
A-

Erdemli’de düzenlenen Akdeniz Kösereli Yörükleri Şenliğine İyi Partili Burhanettin Kocamaz ile MHP’li Olcay Kılavuz’u hedef alan tepkiler damga vurdu. Şenlik kürsüsünde birbirlerini eleştiren ve CHP’li belediyeleri hedef alan Kocamaz ve Kılavuz’a Yörük kadınların tepkisi sert oldu. Tepkiler üzerine iki siyasetçi de konuşmalarını yarıda bıraktı.

Kösereli Yörüklerinin geleneksel hale getirdiği Akdeniz Kösereli Yörükleri Şenliği bu yıl da Erdemli’de gerçekleştirildi.

Yüzlerce Yörük yurttaşın katıldığı şenlik, önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İyi Partili Burhanettin Kocamaz ile MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un tartışmasına ve Yörük kadınlarının bu siyasi tartışmaya tepkisine neden oldu.

Açılış konuşması için kürsüye çağrılan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı İyi Partili Burhanettin Kocamaz, Mersin tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan ilk Yörük olduğunu, kendisinden önce hiç Yörük belediye başkanı olmadığını iddia etti.

Kocamaz, 2019 seçimlerinde bazı kirli oyunlarla seçime girmesinin engellendiğini anlattı.  Kocamaz, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesini hedef alarak belediyede Yörüklere görev verilmediğini iddia etti.

Bu sırada bazı kişiler, “Belediyeden çıkarılan işçilerin sorumlusu sizsiniz. Mersin’i CHP-HDP ittifakına teslim ettiniz” diyerek tepki gösterdi.

Kocamaz da bunun üzerine “CHP’li yönetim yanlış işler yapıyor” diyerek CHP’li yönetimi eleştirmeye devam etti.

Bu sırada Yörük kadınlar kürsüye doğru yürüyerek Kocamaz’a “Burada siyaset yapmayın” diye bağırdı. Protestoların devam etmesi üzerine Kocamaz kürsüden inmek zorunda kaldı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre Kocamaz alandan jandarma kontrolünde ayrılabildi.

İyi Partili Kocamaz’ın ardından MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz kürsüye çıktı. Kılavuz’un da hedefinde CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi vardı.

Kılavuz, Mersin’in PKK’ya teslim edildiği şeklinde iddialarda bulununca beklemediği sert bir tepkiyle karşılaştı. Çok sayıda Yörük kadını kürsüye doğru yürüyerek Kılavuz’a tepki gösterdi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre bir Yörük kadını “İn oradan faşist” diye bağırırken bir başka kadın da “Niğde’de konuş Niğde’de” diye bağırdı. Kadınların “Siyaset yapmayın” diye bağırması üzerine Kılavuz özür dileyerek sahneden inmek zorunda kaldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.