DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Açık
26°C
Mersin
26°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

CHP’li İlçe Başkanına “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” ten Gözaltı

CHP’li İlçe Başkanına “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” ten Gözaltı
19.07.2021 14:03 | Son Güncellenme: 12.08.2021 15:02
704
A+
A-

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla gözaltına alındı. Tuncer’in özel aracıyla seyir halindeyken durdurulduğu ve gözaltına alındığı öğrenildi. Tuncer, CHP Genel Merkezinin bir videosunu paylaştığı için gözaltına alındı.

Mersin’in tanınmış iş insanlarından biri olan CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in trafikte özel aracıyla seyir halindeyken gözaltına alınması kentte geniş yankı uyandırdı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret iddiasıyla Adnan Menderes Bulvarı’nda gözaltına alınan Tuncer polis otosuyla sağlık kontrolü için hastaneye götürülürken aracı caddede kaldı.
Sağlık kontrolünün ardından Mersin Adliyesine getirilen Tuncer burada savcılığa ifade verdi.
Tuncer’ in gözaltına alındığını duyan çok sayıda partili adliyeye gelirken aralarında CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Semra Kabasakal ile eski Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ‘ın da olduğu avukatlar ifade sırasında Tuncer’in yanında bulundu.

Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Ahmet Serkan Tuncer, Mersin milletvekilleri Alpay Antmen ve Cengiz Gökçel ile birlikte adliye önünde basın açıklaması yaptı.
Tuncer, ilçe binasındaki bayramlaşma törenine gitmek için aracıyla seyir halinde olduğu sırada, herhangi bir rutin çevirme yokken 4 polis tarafından durdurulduğunu söyledi.
Hakkında arama kararı olduğu gerekçesiyle aracından indirilip gözaltına alındığını ifade eden Tuncer, “Karakolda, genel merkezimizin hazırladığı bir videoyu paylaştığım ve altına nezaket yazdığım için hakkımda soruşturma açıldığını öğrendim. Bana yapılmış herhangi bir tebligat yok. Muhtarlığa giden tebligat yok. Bir polis memuru arasa ifadeye gelin dese gitmez miyim? Sanki bir suç örgütü üyesiymişim gibi yol ortasında, onca insan içinde gözaltına alınmam beni rencide etti. Bizi bunlarla yıldıramazlar” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen de, Tuncer’in tutuklama gerektirmeyen bir suçla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının da gözaltı şeklinin de hukuksuz olduğuna değinerek “Bu sadece ilçe başkanımıza değil CHP’ye karşı bir tutum” dedi.
CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’da yaşananları “vahim” olarak niteledi ve “Bu olay Türkiye’de kimsenin hukuk güvencesinin kalmadığının göstergesidir” dedi.

Tuncer’ in gözaltına alınmasına gerekçe gösterilen sosyal medya paylaşımı, CHP Genel Merkezinin hazırladığı bir videoyla ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İkizdere’de saldırıya uğramasını gülerek anlattığı, ‘gelin kız’ ifadesini kullandığı konuşması yer alıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.