DOLAR
32,5884
EURO
34,8559
ALTIN
2.505,24
BIST
9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
22°C
Mersin
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Yenişehir Belediyesi gençlere Almanya’da eğitim imkânı sağlayacak

Yenişehir Belediyesi gençlere  Almanya’da eğitim imkânı sağlayacak
09.06.2021 18:21 | Son Güncellenme: 14.06.2021 11:52
1.595
A+
A-

Yenişehir Belediyesi, kardeş belediyesi Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediyesi işbirliği ile hayata geçirdiği proje kapsamında Yenişehirli gençlere Almanya’da eğitim ve iş imkânı sağlayacak. Proje ile her yıl iki genç Almanya’nın Neustadt kentine giderek eğitim alacak ve orada çalışma fırsatı yakalayacak.

Yenişehir Gençlere İstihdam için Avrupa’da Eğitim Fırsatları Sunuyor Projesi’nin işbirliği anlaşması imza töreni online olarak yapıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Almanya Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weıgel ve Diakonissen-Stiftungs-Krankenhaus Speyer Sağlık ve Sosyal Eğitim Merkezi Fizyoterapi Okulu Müdürü Jonas Sewıng işbirliği anlaşmasını imzaladı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  “‘Yenişehir Gençlere İstihdam için Avrupa’da Eğitim Fırsatları Sunuyor’ projemiz ile bu işbirliğinde uzun soluklu yeni bir adım atıyoruz. Bu proje aramızdaki bağları güçlendirecek ve her yönden iki halk arasında güzel ilişkiler kuracaktır.  Her yıl Yenişehir’den Neustadt’a gelecek iki gencimiz orada eğitim alacak, yeni bir iş ve yaşam imkânı bulacaktır.  Bu proje ve işbirliğimiz ile gençlerimiz istihdam fırsatı yakalarken oradaki işgücüne de katkı sunmuş olacak.  Bu bir başlangıç, gelecekte bu projemizin daha geliştirilmesini temenni ediyorum.  Katkılarından dolayı Neustadt Belediyesine ve fizyoterapi okuluna teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Projesinin iki şehir arasındaki kültürel değişime çok büyük katkı sunacağına inandığını belirten Neustadt an der Weinstrasse Belediye Başkanı Marc Weıgel ise şunları dile getirdi: “2019’un Eylül ayında burada buluştuğumuz gün konuştuklarımızla ilgili olarak bugün bazı şeyleri hayat geçirebilmenin mutluluğu içerisindeyim. Umuyorum ki gençlerimize sunduğumuz bu proje önümüzdeki günlerde birbirimize daha yakın ilişkiler içerisinde olacağımızın bir işareti olur ve birlikteliğimiz istediğimiz boyutta devam eder. Bizim iki şehir arasındaki kardeşlik sözleşmemizin altında yatan en önemli şeylerden bir kaçını şöyle sıralayabilirim; demokratik bir ortamda insanların bir arada yaşaması ve gençlerin değişik alanlarda hem sporda hem de farklı alanlarda değişim yapmaları.   Ve tabi ki bugün imzasını atacağımız eğitim ve öğretimle ilgili bazı projelerin hayata geçmesi ile ilgili ki bunların bugün bir kısmını hayata geçiriyoruz. Hiç kuşkusuz şehrimizdeki fizyoterapi okulumuzun bize ve gençlerimize sunmuş olduğu bu güzel projenin bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum.  İki şehir arasındaki kültürel değişime de çok büyük katkısı olacağı inancını taşıyorum.” Proje kapsamında 18-30 yaş arasında iki genç 3 yıl boyunca fizyoterapi eğitimi alacak. Proje başvuru detayları ise Yenişehir Belediyesi tarafından duyurulacak.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.