DOLAR
32,5262
EURO
34,8576
ALTIN
2.487,11
BIST
9.556,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Mersinli üreticiye yeni kazanç kapısı

Mersinli üreticiye yeni kazanç kapısı
23.04.2021 13:06
1.009
A+
A-

Tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerini artırarak sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de “Kazanç Projesi”ni başlattı. Akdeniz, Tarsus ve Yenişehir ilçelerini kapsayan proje ile 100 üreticiye toplam 10 bin adet kaz ile 50 ton yem desteği sağlanacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında Anamur’dan Tarsus’a kadar önemli çalışmaları olduğunu kaydederek, “Öncelikli hedef kitlesi küçük işletmeler, aile işletmeleri, başta kadınlarımız, kadın üreticilerimiz” dedi.

Herkesin işinin, aşının, ekmeğinin, güvencesinin olduğu bir ülke inşa etmek için çalıştıklarına değinen Seçer, “Onun için Mersin Belediyesi bu politikaları uygulamaya koyarken; küçük aile işletmesi diyor, yoksul çiftçi, üretici, küçük üretici diyor, kadın üretici diyor” dedi.

“Proje sonunda 30 bin adet kaz popülasyonu olacak”

Projenin toplam maliyetinin 2 milyon lira olduğunu kaydeden Seçer, “Üreticilerimize helali hoş olsun. Bu yıl sonunda 100 üreticimize 10 bin adet kaz dağıtmış olacağız. Bir yıllık projede ve 50 ton da yem desteği sağlamış olacağız. Proje sonunda 30 bin adet kaz popülasyonu da gerçekleşmiş olacak. Üç yıl, her yıl 10 bin adet, toplamda 30 bin adet kaz popülasyonu. Aşıları da belediyemiz tarafından yapılacak. Şimdi burada şöyle bir durum söz konusu; biz bu yıl bu kazları verdik, üreticimiz bunu aldı, üretime başlayacak. İlk yıl içerisinde bize her biri 300 yumurta verecek. Biz yemini vereceğiz, başlangıcını, startını yaptıracağız. Sonra ‘işin, gücün rast gelsin’ diyeceğiz. ‘Allaha emanet ol. Onu artık devam ettirmek senin elinde’” dedi. Seçer, projenin her ay için yetiştiriciye ortalama 1875 TL ek gelir sağlayacağını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.