DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Pandemi molası verilen kurslar yeniden başladı

Pandemi molası verilen kurslar yeniden başladı
25.03.2021 16:58
975
A+
A-

Tarsus Belediyesi Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan tedbirler neticesinde pandemi molası verdiği kurs ve atölyelere yeniden başladı.

Tarsus Belediyesi’ne bağlı Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde pandemi yasaklarından önce başlayan kurslar Covid-19 tedbirleri kapsamında getirilen kısıtlamalarla beraber eğitimlerine ara vermişti. Yeni normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte pandemi molası veren kurslar eğitimlerine kaldığı yerden yeniden devam etmeye başladı. Halkın yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirilen kurslarda yoğunluklu olarak kadınların ve gençlerin gelişimlerine öncelik veriliyor.

Gençlere yönelik olarak Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kurslar arasında; İngilizce Konuşma, Geleceğin Meslekleri, Teknolojik Eğitimler, Temel Fotoğrafçılık, Yaratıcı Drama ve Farkındalık, İşaret Dili Eğitimi, Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi, Ritim, Sinema, Öz Savunma, Satranç kurslarının yanı sıra kitap okuma etkinliği, müzik dinletileri ve gençlere yönelik gelişim seminerleri de düzenleniyor. Kadınlara yönelik düzenlenen Resim, Sinema, Edebiyat, Öz Savunma ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi çalışmalarının yanı sıra El Sanatları, İşaret Dili Eğitimi, Diksiyon ve Etkili Konuşma Eğitimi, Teknolojik Eğitimler, Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliği ve Temel Fotoğrafçılık gibi kurslar da düzenleniyor.

“TARSUS’TA OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK”

Okuma yazma bilmeyen kadınlara özel okuma yazma seferberliği ilan ettiklerini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan;” Kadınlarımızın ve gençlerimizin kişisel gelişimleri her zaman için önceliklerimiz arasında olmuştur. Görevi devraldığımızda Dr. Erdinç Şahin Gençlik Merkezi ve Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi’ni açarak bu yöndeki ilk girişimlerimizi gerçekleştirdik. Çeşitli kurs, seminer ve atölyeler düzenlediğimiz bu merkezlerde gençlerimizin ve kadınlarımızın kişisel gelişimlerini sağlıyoruz. Özellikle kadınlarımıza yönelik yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. Bu proje kapsamında okula gitme imkanı bulamamış kadınlarımıza Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile okuma yazma öğreterek okuma yazma sertifikası almalarını sağlıyoruz. Bu vesileyle kadınlarımız hem sosyal hayatta kolaylıklar elde ediyor hem de aldıkları sertifikalarla yeni iş imkanı elde ediyor. Okuma yazma seferberliği projemiz kapsamında hedefimize ulaştığımızda Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.