DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.300,55
BIST
9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
24°C
Mersin
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

Toroslar Belediyesinden alkışlanacak adım: Sağlık şehitleri için anıt park

Toroslar Belediyesinden alkışlanacak adım: Sağlık şehitleri için anıt park
13.03.2021 21:14
1.106
A+
A-

Toroslar Belediyesi, salgınla mücadelede en ön saflarda mücadele ederken hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına bir park oluşturdu. Sağlık Kahramanları Parkı’nda hayatını kaybeden doktorların, hemşirelerin, sağlık memurlarının, eczacıların ve eczane teknisyenlerinin fotoğraflarının olduğu anıtlar da var.

Toroslar Belediyesi, pandemi döneminde fedakarca çalışan ve bu uğurda yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak amacıyla “Sağlık Kahramanları” adını verdiği anıt parkın açılışını gerçekleştirdi.

Korukent Mahallesi, Şehir Hastanesi’nin güneyinde bulunan 2 bin metrekare alandaki parkın açılışında duygulu anlar yaşandı.

Mersin’de Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden 19 sağlık çalışanının kaidelerinin yer aldığı parkın açılışında yaşamını yitiren sağlık kahramanlarının ailelerine plaket de takdim edildi.

Türk milletinin bugüne kadar birçok badirenin üstesinden el birliğiyle geldiğine dikkat çeken Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz; “İnanıyoruz ki bütün dünyayı etkisi altına alan bu salgını yine milli birlik ruhuyla en kısa zamanda atlatacağız” dedi.

Virüsle savaşın en ön cephesinde yer alan sağlık çalışanlarının hiç bir zaman mücadeleden vazgeçmediklerini belirten Başkan Yılmaz; “Hepimiz biliyoruz ki, kahramanlık sadece savaş cephelerinde olmaz. Bizler, sağlık çalışanlarımızın sabırla, fedakârlıkla verdikleri bu mücadeleye hep birlikte şahit olduk.  Bu yüzden gece gündüz demeden mücadele eden ve bu uğurda hayatını kaybeden sağlık kahramanlarımızın anısını yaşatmak için hayata geçirdiğimiz Sağlık Kahramanları Anıt Parkımızın açılışını yapmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su da Sağlık Kahramanları Parkı’nın Türkiye’ye, Mersin’e ve Toroslar’a hayırlı olmasını dileyerek “Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık kahramanlarımızı unutmayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, bir kadın ve bir erkek doktorun anıtının ve kaidelerinin bulunduğu Sağlık Kahramanları Anıt Parkı’nın açılışı, protokol üyeleri ile birlikte yapıldı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının aileleri de parkın açılışında duygu ve düşüncelerini paylaşarak böyle anlamlı bir projeyi hayata geçirdiği için Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a minnet duyduklarını söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.