Site icon Haber 33 Mersin'in Gündemi

4 bin 800 öğrencinin sınav ücreti Mersin Büyükşehir’den

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bizim YKS-LGS Eğitim Merkezlerine devam eden yaklaşık olarak 6 bin 700 civarında öğrencimiz var, şu anda 4 bin 800’ü YKS’ye hazırlanıyor. Onların YKS sınav ücretleri belediyemiz tarafından karşılanacak” dedi.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Mart Ayı olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Vahap Seçer, deprem bölgesinden Mersin’e gelen öğrencilerin Büyükşehir’in eğitim-öğretim kurs merkezlerinden yararlandığını ifade ederek, “Bizim YKS-LGS Eğitim Merkezlerine devam eden yaklaşık olarak 6 bin 700 civarında öğrencimiz var, şu anda 4 bin 800’ü YKS’ye hazırlanıyor ve depremzede ailelerinizin çocukları da var. Buraya göç edenleri de derhal kaydettik, sınava hazırlanmaya başladılar” dedi.

Halk Kart’tan yararlanan vatandaş sayısının yaklaşık olarak 10 bine ulaştığını da söyleyen Seçer “Onların da YKS sınavına girecek çağdaki çocuklarının sınav ücretlerini belediye olarak biz karşılayacağız. Yaklaşık 5 bin öğrencinin YKS sınav ücretleri belediyemiz tarafından karşılanacak. Tekrar söylüyorum, eğitim merkezlerimize, kurs merkezlerimize devam eden tüm öğrenciler ile Halk Kart sahibi ailelerimizin çocuklarının YKS sınav ücretleri bizim tarafından yapılacak” dedi.

Exit mobile version