DOLAR
32,6082
EURO
34,7866
ALTIN
2.492,14
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
23°C
Mersin
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C

Yenişehir’de triatlon heyecanı yaşandı

Yenişehir’de triatlon heyecanı yaşandı
04.04.2021 18:22
1.299
A+
A-

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Yenişehir Triatlonu tamamlandı. Sezonun ilk puanlı yarışı olan Yenişehir Triatlonu’na 26 ilden 210 sporcu katıldı.

Mersin Yenişehir Belediyesi ile Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğinde düzenlenen ve sezonun ilk yarışı olan Yenişehir Triatlonu, büyük bir mücadeleye sahne oldu. Pandemi nedeniyle bir yıldır yapılamayan triatlon müsabakaları yeni sezonun startını Yenişehir’den verdi. 26 ilden sporcunun  mücadele ettiği  yarışlarda Genç, Elit, Paratriatlon (engelli) ve Yaş Grupları kategorilerinde sporcular ter döktü.

Genç erkeklerde A kategorisinde birinciliği Emiray Aracı, ikinciliği Mert Çolak, üçüncülüğü ise Burak Çağdaş alırken B kategorisinde ise birinciliği Emirhan Çakır, ikinciliği Taha Eren Çoşkun, üçüncülüğü Abdurrahman Yazıcı elde etti.  

Genç kadınlarda ise A kategorisinde birinciliği Elif Manisa, ikinciliği Sıla Gür, üçüncülüğü Beril Selin Ergin alırken B kategorisinde ise Yasemin Öz pamuk aldı.

Gençler ve Paratriatlon kategorisinin ardından Elit ve Yaş Grupları start aldı. Sporcular 1500 metre yüzdükten sonra 40 kilometre bisiklet sürdü ve ardından 10 kilometre koştu.

Elit erkeklerde birinciliği Gültekin Er, ikinciliği Emir Altıntaş, üçüncülüğü ise Enes Kızılcık elde etti. Elit kadınlarda ise birinciliği Esra Gökçek, ikinciliği Elif Polat üçüncülüğü ise Birsu Ulkat aldı.

Başkan Özyiğit: “Yarışlar kente değer katıyor”

Yarışlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun yarışları Yenişehir’de düzenlemesinin kente değer kattığını dile getirdi. Görev anlayışını 6 ilke üzerine kurduklarını ve bu ilkelerden birinin de hareket ilkesi olduğunu vurgulayan Başkan Özyiğit, “Kentimizde sporu, sanatı ön plana çıkarmak, insanların var olan olanaklardan faydalanıp daha çok doğayla baş başa, yürüyüş yaparak, koşarak, bisiklete daha fazla binerek bir yaşam sürmesini arzu ettik. Var olan altyapımızla beraber ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yaparak kentimiz tanıtmak, kentimizin bilinirliğini artırmak, turizm potansiyelini artırmak gibi bir belediye başkanının görev ve sorumluluğu olan işleri yapmaya çalışıyoruz. Burada yaz şartları olduğunda Avrupa’da dışarı çıkılamıyor. Dolayısıyla kentimizin avantajlarından yararlanıp uluslararası yarışları Yenişehir’de yapmaya talip olabiliriz” dedi.

Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya da Yenişehir Triatlonu’na ilginin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Önümüzdeki yıllarda Yenişehir’de uluslararası yarışlar düzenlemeyi hedeflediklerini belirten Yalçınkaya, Türkiye’nin birçok ilinde yarışları yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Elit Erkeklerde birinciliği elde eden Gültekin Er, pandemi dolayısıyla geçen yıl yarışmalar düzenlenmediğini belirterek, bu yıl Yenişehir’de yapılan yarışmalarla bir yıldır uzak kaldıkları yarışlara geri döndüklerini söyledi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Türkiye Triatlon Federasyonuna teşekkür eden Er, “Parkurlar çok güzeldi, hava şartları çok iyiydi. Yarışmayı özlemiştik. Burada olmaktan son derece mutluyum” dedi. 

Elit kadınlarda birinciliği elde eden Esra Gökçek de, uzun bir aradan sonra yarışlara katılmanın heyecanını yaşadığını ifade etti. Uluslararası parkur standartlarına sahip bir alanda yarıştıklarını ifade eden Gökçek, triatlon sporunun Türkiye’de çok bilinmediğini bu tür yarışların tanınırlığını arttıracağını söyledi. Gökçek, yarışları düzenlediği için Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e de teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.