DOLAR
32,3119
EURO
35,0521
ALTIN
2.277,29
BIST
8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Mersin
Az Bulutlu
25°C
Mersin
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
23°C

“Üreten kadınların yanındayız”

“Üreten kadınların yanındayız”
14.03.2021 18:24
1.002
A+
A-

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi üyeleri, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Başkan Seçer’i ziyaret ederek, kadın odaklı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başkan Seçer, birçok alanda kadını önceleyen bir anlayışla hareket ettiklerini belirterek, “Ekonomik olarak kadının özgür olması çok önemli. Yani çok bağlayıcı bir şey. Kadın, ekonomik olarak özgür oldu mu diğer konularını daha farklı bir bakış açısıyla, bir özgürlük ruhuyla, bir psikolojik rahatlıkla aşabiliyor” dedi.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Mersin Şubesi üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın odaklı çalışmalarından dolayı Başkan Seçer’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret heyetinde Şube Başkanı Şerife Arıcı Yıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Deniz Şehitoğlu, Fatoş Yüksel Akın, Sevda Faydaver, Nil Sezer, Gülseyran Keskin Aslan, Nuray Tancıl ve Gülsen İkiz yer aldı.

TÜKD olarak Mersin’de yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler veren Mersin Şube Başkanı Şerife Arıcı Yıldız, “Bu kentte bizim, sizin gibi başkanlarımız var. Kadın kimliğini, varlığını tanıyan ve öne çıkaran. İstihdamı ile kadına yönelik hizmetleriyle kadına sahip çıkan, belediye yönetiminde yönetici olarak onu değerlendiren. O nedenle size teşekkürlerimizi iletiyoruz. Böyle bir kentte çalışmak bizim için çok zor değil açıkçası. Sizlerin desteği var arkamızda” dedi.

“ÇOK BELİRGİN BİR POZİTİF AYRIMCILIK UYGULUYORUZ”

Başkan Seçer, kadın ve çocuklara yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Belediye bünyesinde, örneğin çalışma hayatında, çok net, çok belirgin bir pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Hem bürokraside hem alanda çalışan hangi statüde olursa olsun çalışanlarımızda bunu da gözlemliyorsunuz. Özellikle önem verdiğim konuların başında; topluma dönük işlerde, yani vatandaşla yüz yüze olduğumuz işlerde kadınları tercih ediyoruz. Sokakta, parkta, çevre düzeninde, hatta mümkünse zabıta alımlarında dahi. Yeter ki gelsinler, onlar zabıta olsun, onlar sokakta o üniforma ile görünsünler. Tabi ki liyakat esas” dedi.

“EKONOMİK OLARAK KADININ ÖZGÜR OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

İmzaladıkları toplu iş sözleşmesi çerçevesinde kadına şiddet uygulayan çalışanla yollarını ayırdıklarını vurgulayan Seçer, şu ifadeleri kullandı:

“Bu da önemli bir çalışma diye düşünüyorum. Yine Kadın Dairemiz’in bünyesinde çok farklı faaliyet alanlarımız var. Kadınları misafir ettiğimiz Kadın Konuk Evi’nden onlara sunduğumuz psikolojik, hukuki ya da farklı alanlardaki yaşadıkları sorunlarla ilgili desteğe kadar birçok alanda yanlarında oluyoruz. Özellikle ekonomik olarak kadının özgür olması çok önemli. Yani çok bağlayıcı bir şey. Kadın ekonomik olarak özgür oldu mu diğer konularını daha farklı bir bakış açısıyla, bir özgürlük ruhuyla, bir psikolojik rahatlıkla aşabiliyor. Ama bir yere bağımlı olduğu zaman, ekonomik bağımlılığı olduğu zaman diğer sorunlarını çözmede de sıkıntı yaşıyor. Yani diğer kararlarını alırken o hep ayağının altında bir bağ olarak oluyor. Buna da çok önem veriyoruz. Mersin’de faaliyet gösteren tüm kadın kooperatifleri bizim için değerli. Hepsiyle de temaslarımız var, desteklerimiz sürüyor. İstiyoruz ki kadın emeği ekonomik değere dönüşsün; ki Mersin de çok bereketli bir yapı bu konuda. Mersin’in kadını da gerçekten çok çalışkan. İnşallah çok daha güzel işler yaparız.” (Haber Merkezi)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.